Esad, Kızıldağı ele geçirdi

Suriye Ordusu 4 gün süren çatışmaların ardından Lazkiye'nin kuzey kırsalının en stratejik noktası olan Kızıldağ'da kontrolü tekrar ele geçirdi. Böylece Lazkiye kırsalından Türkiye sınırına kadar olan bütün bölge, Suriye Ordusunun ateş menziline girmiş oldu. Esad güçleri bu günlerde Humus'tan büyük bir taarruz başlatmaya hazırlanıyor. Amaç Rakka'yı temizlemek ve terör örgütlerine ağır bir darbe indirmek.

Esad, Kızıldağı ele geçirdi

Ülkeyi bölme çabalarına karşı direnişini sürdüren Suriye ordusu, önemli bir noktada daha kontrolü ele geçirdi.

Suriye Ordusu 4 gün süren şiddetli çatışmaların ardından Lazkiye kentinin kuzeydoğusunda yer alan Türkmen Dağının tamanında denetimi tekrar sağladı.

Suriye Cumhuriyeti ordusuna ait hava indirme tugayı stratejik öneme sahip Kızıldağ'a yerleşirken, Ordu Sözcüsü, Suriye Devlet Televizyonundan, bölgenin kontrolü ve güvenliğini sağladıklarını ilan etti.

Bölgede yapılan 114 ayrı operasyonda 447 hedefin imha edildiği, bölgenin en yüksek noktası olan Zahi tepesine Suriye Ulusal bayrağı asıldığı belirtildi.

Operasyonlarda Dagameşle ve Şems kasabalarını da ele geçiren Suriye Ordusu, bölgenin çevresindeki 15 köyü daha Devlet kontrolüne aldı.

Suriye Ordusu, bölgeye tuzaklanan bomba yüklü 3 aracı da imha etti. Suriye Ordusu, Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Lazkiye kırsalında Bayırbucak çevresinde büyük bir kara harekâtı başlatmıştı.

Kızıldağ ile birlikte Lazkiye kırsalından Türkiye sınırına kadar olan bütün bölgeler Suriye Ordusunun ateş menziline girmiş oldu. Lazkiye'nin kuzey kırsalındaki operasyonlarda çok sayıda Türkmen Suriye ordusu saflarında savaşıyor.

Suriye Ordusu, Humus'un doğu kırsalındaki Huwwarin köyünün yanı sıra Mahin beldesini çevreleyen Küçük ve Büyük Mahin Dağlarınıda denetimine aldı.

Lazkiye kırsalındaki Cebel Alewiyyun'da denetimin büyük oranda sağlayan Suriye Ordusu, savaşı tamamen bitirecek planlar üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Bu kapsamda Humus'un doğusundan başlayacak büyük taarruzla Rakka'nın da temizlenmesi öngörülüyor.

Humus'tan başlatılacak taaruzla Deir Ez Zour ilinde bulunan ordu güçleriyle bağlantı sağlanmış olacak.

ulusalkanal.com.tr