TSK İdlib'de 11. gözlem noktasını kurdu

Türkiye, Rusya ve İran ile yapılan Astana anlaşması çerçevesinde Suriye'nin idlip bölgesindeki ateşkes gözlem noktalarını tamamlamak üzere. Türk Silahlı Kuvvetleri, 11'inci gözlem noktasının kurulduğunu duyurdu.

TSK İdlib'de 11. gözlem noktasını kurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Astana anlaşması ile gerginliği azaltma bölgesi ilan edilen Suriye'nin İdlip'te çalışmalara hız verdi.

Türk ordusu, İdlib'in güney kırsalındaki Zaviye bölgesinde 10 nolu 11'inci gözlem noktasını kurdu.

Yeni kurulan gözlem noktası bulunduğu çevrede güvenlikle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Astana'da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde ilk gözlem noktası 12 Ekim'de kuruldu.

Anlaşmaya göre kademeli olarak 12 bölgede gözlem noktası kurması gereken TSK, artık son aşamaya geldi. Geriye 11 nolu 12'inci gözlem noktası kaldı.

Hader beldesinin Tel Eys köyünde kurulan 6 nolu ve Anadan kırsalında bulunan 4 nolu gözlem noktası, Halep kırsalına hakimiyetiyle stratejik öneme sahip.

Türkiye-Suriye sınırında en uzak gözlem noktası, yaklaşık 88 kilometre içerde bulunan Hama kırsalındaki Tel es Savvan'da kurulan 9 nolu nokta.

İdlib'in güneybatısında Zeytinlik bölgesindeki 12 nolu gözlem noktası ise sınıra yaklaşık 500 metre mesafede olmasıyla en yakın nokta konumda.

Son gözlem noktası olan kurulmasıyla birlikte, İdlib'in kuzeyinden başlayan, Suriye toprakları içinde bir yay çizerek İdlib'in güneybatısında son bulan ateşkes gözlem hattı oluşturulmuş olacak.

Türkiye'nin 12 gözlem noktasını tamamlaması ile Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü'nde yer alan Rus güçlerinin İdlib'in dış kısmında, Suriye ordusunun da cephe hattında konuşlanması bekleniyor.

ulusal.com.tr

tsk idlib gözlem noktası