Amasya’da renkli görüntüler

Sokağa çıkma yasağının üçüncü gününde kentlerde sessizlik hakimdi. 81 ilde tedbirlerini alan güvenlik güçleri denetimlerini aralıksız sürdürdü. Polisler, zaman zaman sokak hayvanlarını beslemeleri için vatandaşların kısa süreliğine evlerinin yakınına çıkmasına izin verdi.

Amasya’da renkli görüntüler

Bayramın ikinci gününde 81 ilin kent merkezi boş kaldı.

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı 81 ilde uygulanmaya devam ediyor. Yasağın üçüncü gününde şehirlerin merkezlerinin boş olduğu görüldü.

Güvenlik güçleri de herhangi bir ihlal yaşanmaması için 81 ilde nöbetini sürdürüyor. Kolluk kuvveti, sokağa çıkan vatandaşların izin belgelerini tek tek kontrol etti. Yasağa uymayan vatandaşlara ise adli ve idari işlem uyguladı. Adana’da da helikopterlerle havadan denetimler yapıldı.

Mega kent İstanbul’un en işlek sokak ve caddeleri de boş kaldı. Polis ekipleri İstanbul’da kısıtlama nedeniyle şehit evlatlarının mezarına gitmek isteyen aileye yardım etti.

Amasya’da ise renkli görüntüler ortaya çıktı. Belediye bandosu evlerinde kalan vatandaşlar için marşlar çaldı, türküler seslendirdi. Balkonlarına çıkan yurttaşlar da şarkılara eşlik etti.

Samsun’da da gençlerin salgın günlerinde yiyecek bulamayan sokak hayvanlarını beslemesine izin verildi.

ulusal.com.tr

sokağa çıkma yasağı amasya