Amerika IŞİD'le mücadele etme stratejisini açıkladı

Washington'un IŞİD'le mücadele stratejisini ABD Deniz Piyadeleri Komutanı açıkladı. ABD Deniz Piyadeleri Komutanı Orgeneral Robert Neller, ABD'nin terörle mücadeleyi tek başına yürütme kapasitesine sahip olmadığını söyledi. Neller, ABD'nin IŞİD'le mücadelede kabiliyetlerini artırmak için İngiltere, Fransa ve İtalya ile halihazırda işbirliği yaptığını kaydetti.

Amerika IŞİD'le mücadele etme stratejisini açıkladı. Açıklama bu kez ABD Deniz Piyadeleri Komutanından geldi.

ABD Deniz Piyadeleri Komutanı Orgeneral Robert B. Neller, ABD'nin terörle mücadeleyi tek başına yürütme kapasitesine sahip olmadığını söyledi.

Neller "Terörle tek başımıza mücadele etmek için yeterli kapasiteye sahip değiliz ve bunu tek başımıza yapmayacağız" dedi.

Atlantik Konseyi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan Neller, Amerika'nın ulusal güvenlik stratejisinde ortaklıklar kurması gerektiğini belirtti.

Amerika'nın terörle tek başına mücadele etme kapasitesi olmadığını ancak diğer ülkelerin güvenlik güçlerini geliştimek için yardım edebileceğini söyledi.

Amerika, Nijerya, Batı Afrika ülkeleri ve diğer ülkelerin IŞİD'le mücadelede etme kabiliyetlerini artırmak istediğini ifade etti Neller. Bunun için İngiltere, Fransa ve İtalya ile halihazırda işbirliği yaptığını kaydetti.

ulusal.com.tr

abd ışid