"Telefon Kütüphanesi" 3 ayda 255 bin dakika dinlendi

Türk Telekom'un görme engellilerin bilgiye erişiminde fırsat eşitliği sağlamak üzere hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, yılın ilk üç ayında 255 bin dakika dinlendi.

"Telefon Kütüphanesi" 3 ayda 255 bin dakika dinlendi

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle dört yıl önce hayata geçirilen Telefon Kütüphanesi'ne ilgi artarak devam ediyor.

Bu yılın ilk üç ayında 15 bin çağrı alarak 255 bin dakika dinlenen Telefon Kütüphanesi, aranma oranını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25 artırdı.

En çok dinlenen üç kitap; Babı Esrar, Kum Fırtınası ve Kayıp Dünya olurken, en çok arama yapılan şehirler Erzurum, İstanbul ve İzmir şeklinde sıralandı.

Telefon Kütüphanesi projesinde, geçen aylarda hizmete giren kullanıcı dostu sesli menü, zenginleştirilmiş içerik ve fonksiyonlar sayesinde aranma oranları yükseldi. Bugüne kadar yaklaşık 210 bin kez aranan ve aranma süresi toplamda 4 milyon dakikayı aşan projede, sesli kitap sayısı da bine ulaştı. AA