''60 yıllık ittifakı çatırdıyor''

"Türkiye ve ABD’nin 60 yıllık ittifakı çatırdıyor" Amerikan Washington Post gazetesi, gerilen Washington-Ankara ilişkileriyle ilgili işte bu değerlendirmeyi yaptı. Gazete, görüş ayrılıklarının Ayn el Arap'ta somutlaştığını yazdı.

''60 yıllık ittifakı çatırdıyor''

Amerikan Washington Post gazetesinde yayınlanan ve ABD ile Türkiye ilişkilerinin değerlendirildiği analiz yazısında çarpıcı tespitler yer aldı. Gazete, Ayn el Arap'ta yaşanan gelişmelerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin çatırdağının kanıtı olduğunu yazdı.

"Türkiye hala müttefik mi?" sorusuna yanıt arayan Washington Post, Türkiye’yle ABD’nin görüşlerinin giderek daha düşmanca bir biçimde ayrıştığını vurguladı.

Washington-Ankara hattında derin bir ayrılık olduğu belirtilen yazıda, İncirlik Üssü'nin kullanıma açılmaması ilişkilerin gerildiğine örnek gösterildi.

İki ülke arasındaki karşılıklı açıklamalar nedeniyle "bölgedeki ana tehididin IŞİD olup olmadığı bile tartışılır hale geldi" değerlendirmesi yapan Washington Post, işbirliği yapılmadığı sürece ABD politikalarının başarılı olamayacağını yazdı.

Yazıda ayrıca, "Amerikan savaş uçaklarının geçen hafta Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü bir Kürt grubuna havadan silah indirmesi, açık yol ayrışmasını somutlaştırdı." ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr