Erdoğan ile Trump Japonya'da görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump G20 zirvesinde bir araya gelecek. Liderlerin gündeminde S-400 gerilimi ve Ankara ile Washington arasında yaşanan kriz yer alacak.

Erdoğan ile Trump Japonya'da görüşecek

Beyaz Saray, Amerikan Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Japonya'da düzenlenen G20 zirvesinde görüşeceğini açıkladı.

Zirvede bir araya gelecek liderlerin, S-400 ve F-35 konularında yaşanan sorunları ele alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesinleşen görüşmelerinden biri de Çinli Lider Şi Cinping ile yapacağı toplantı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesinin ardından 2 Temmuz'da Pekin'e geçerek Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek. Zirvede 21 trilyon dolarlık Kuşak ve Yol projesi ve Türkiye'ye yapılacak yatırımlar ele alınacak.

G20 Zirvesi, Amerika ve İran arasında yaşanan krizin gölgesinde düzenlenecek. Toplantılarda, Çin, Rusya ve Amerika arasında gerçekleşecek görüşmeler büyük önem taşıyor...

Merakla beklenen bir diğer konu da Çin ve Amerika liderlerinin görüşmesi. Donald Trump, Şi Cİnping ile görüşeceğini önceden belirtmiş olmasına karşın henüz Çin'den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

G20 zirvesinde Çin ve Amerika arasında süren ticaret savaşlarındaki gerilimin azaltılması bekleniyor.

Dünya liderlerinin bir araya geldiği G20 Zirvesi 28-29 Haziran'da Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenecek. Zirvenin ana başlıkları ise küresel ekonomi, ticaret ve yatırım, kadının güçlendirilmesi, kalkınma ve sağlık" gibi konuları kapsayacak.

ulusal.com.tr

japonya