Moskova zirvesine katılacak Muhaliflerin isimleri belli oldu

22-26 Ocak tarihleri arasında Moskova’da yapılacak Suriye zirvesine katılacak Muhalif isimlerin listesi yayınlandı.

Moskova zirvesine katılacak Muhaliflerin isimleri belli oldu

BM’ni Staffan de Mistura’yı Suriye Özel Temsilcisi olarak ataması sonrası BM ve Rusya öncülüğünde Suriye’de başlayan yeni sürecin detaylar netleşmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Rus basınının, Rusya Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Suriye rejimi ile Muhalifler arasında ilk müzakereler 22-26 Ocak 2015 tarihinde Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak.

Moskova zirevesi öncesi, 25 Aralık’ta Mısır’ın başkenti Kahire’de toplanan Muhalif grupların temsilcileri, zirve öncesi ortak bir tavır belirlemek için çalışıyor.

Lübnan’dan yayın yapan Al-Meyadin televizyonu 22-26 Aralık’ta Moskova’da gerçeleştirilecek zirveye katılacak muhaliflerin isimlerini yayınladı.

Televizyonun yayınladığı listeye göre Moskova’da yapılacak müzakerelere katılacak isimler, Muaz El-Hatib ,Salih Muslim, Eymen Esfari, Selim Hayr Bek, Salah Derviş, Mazen Mağribiye, Hasan Abdulazim, Heysem Menna, Arif Delile, Semir Ayta, Kadri Cemil, Bedir Camus, Abdul Ahad Astayfu, Hadi Bahra, Maya Rahbi, Suheyl Sermini, Mecid Niyazi, Meys Keridi, Menna Ganim, Rende Kasis.

Merkezi Türkiye’de bulunan ve birçok muhalif grubu çatısı altında toplayan Suriye Koalisyonu isimli oluşumun mensubu olan Suriye İhvan Hareketi, yaptığı açıklamayla Moskova’da gerekleştirilecek zirveye katılmayacaklarını ifade etti. Ancak Suriye Koalisyonu isimli oluşumun başkanı Hadi Bahra’nın ismi Al-Meyadin’in açıkladığı listede geçiyor.

Amerika Birleşik Devletlerinin başını çektiği Suriye’nin Dostları Grubunun organize ettiği Cenevre toplatılarında, Suriye Ulusal Koalisyonu davet edilmişti. Moskova toplantısında ise, Suriye içinde ve dışındaki Muhalif gruplar bir araya gelecek.

Moskova’da ki zirveye BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura’da katılacak. Suriye hükümetini ise ise Dışişleri Bakanı Velid Muallim başkanlığında ki heyet temsil edecek.