Rusya'da kapsamlı FETÖ operasyonu: Moskova'da Nurcular örgütüne ait gizli hücre ağı çökertildi

Rusya'da FETÖ'ye yapılan operasyona ilişkin ilk görüntüler ortaya çıktı. Kapsamlı operasyon sonucu FETÖ'nün Nurcular örgütüne ait gizli hücre ağının yönetim merkezinin faaliyetleri durduruldu.

Rusya'da kapsamlı FETÖ operasyonu: Moskova'da Nurcular örgütüne ait gizli hücre ağı çökertildi

FETÖ'nün yapılanması deşifre oldu. Nurcular örgütüne ait gizli hücre ağı çökertildi. İşte o operasyonun ilk görüntüleri...

RusyaMoskova'da daha önce faaliyetlerine yasak getirilen FETÖ'ye karşı operasyonun düğmesine basıldı.

Uluslararası aşırılık yanlısı Nurcular örgütüne ait gizli hücre ağının yönetim merkezinin faaliyetleri durduruldu.

Rusya İçişleri Bakanlığı, örgüt üyelerinin ülkede radikal ideolojilerini teşvik etmek için çok kademeli bir sistem kurmaya çalıştığını vurguladı.

Örgüt üyelerinin öncelikle Moskova'da öğrenim gören gençler arasından eleman kazanmaya çalıştığı belirlendi. Daha sonra bunlar arasından seçilen bazı kişilerin başka bir ülkedeki dini merkezlerde eğitime gönderildiği tespit edildi.

Operasyonlarda 3 organizatör ile 3 üye yakalanırken yapılan aramalarda silah, mühimmat ve dini kitaplar ele geçirildi. Örgüt üyelerinin 250'den fazla hücre toplantısı yaptığı kaydedildi.

Görüntülerde FETÖ’cülerin yerde gözaltına alındığı sırada ideolojik kitapları Risale-i Nur Şualar kitabı görüntülere yansıdı.

rusya fetö moskova hücre