İçişleri Bakanlığı'ndan yeni Kovid­-19 genelgesi

Artan vaka sayıları ve salgın tedbirlerine uyulmaması salgın ile mücadeleyi kötü yönde etkiledi. Bu yüzden Türkiye genelinde yarın kapsamlı salgın tedbirleri denetimi kararı alındı. İçişleri Bakanlığınca, valiliklere "Kovid­-19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül 2020 Denetimi" başlıklı genelge gönderildi. Denetimlerde yasaklara uymayanlara ceza verilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni Kovid­-19 genelgesi

Vaka sayıları artıyor. Salgının önüne geçilebilmesi için tedbirlere uyulması gerekiyor. İşte bu nedenle denetimler de sıklaştırılıyor. Yarın bir kez daha yurt genelinde kapsamlı salgın tedbirleri denetimi yapılacak.

İçişleri Bakanlığınca, valiliklere "Kovid­-19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül 2020 Denetimi" başlıklı genelge gönderildi. Genelgede, tedbirlere uyulmasının ve denetim faaliyetlerinin salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Buna göre, yurt genelindeki denetimlere vali, kaymakam, belediye başkanı, muhtar ve kolluk birimleri katılacak.

Denetimlerde salgının son dönemdeki seyri göz önünde tutulacak. Konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, restoran, kafe, düğün ve nikah yapılan yerler, berber ve kuaförler, toplu ulaşım araçları, otogarlar, taksiler, piknik alanları, parklar ve bilumum yaşam alanları kontrol edilecek.

Vatandaşların kalabalıklar halinde bir araya gelebildikleri etkinlik ve yerlerde temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özellikle dikkat edilecek.

Denetimler sırasında vatandaşlara yönelik bilinçlendirme ve rehberlik edici faaliyetlere ağırlık verilecek.

Halk sağlığı açısından ciddi anlamda risk ve süreklilik oluşturan ya da kurallara aykırı davranışlarda ısrar edenlere ceza verilecek.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı