Çin ABD'yi uyardı

Yüzde 25 ek gümrük vergi uygulayacağı 50 milyar dolar değerindeki Çin mallarının listesini açıklayacağını duyuran Amerika'ya, Pekin'den uyarı geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı, Washington'un uzlaşma konusunda verdiği sözleri tutması gerektiğini belirtti.

Çin ABD'yi uyardı

Çin'den Amerika'ya "uzlaşmak için verdiğiniz sözleri tutun" uyarısı geldi.

Amerika'nın yüzde 25 ek gümrük vergi uygulayacağı 50 milyar dolar değerindeki Çin mallarının listesini açıklayacağını ilan etmesine Çin tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Amerika'nın bu hamlesinin, iki ülke arasında Washington'da yapılan görüşmelerdeki fikir birliğinin ruhuna zıt olduğuna dikkat çekti.

Trump yönetimini uyaran Çunying, Çin ile uzlaşma konusunda verilen sözlerin tutulması gerektiğini kaydetti.

Başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında konuşan sözcü, iki ülke arasında gerginliğe yol açan ticari konuları ABD ile diyalog yoluyla yapıcı şekilde ele almayı amaçladıklarını açıkladı. Bunun uluslararası toplumun beklentisine de uygun olduğunu dile getirdi.

Hua Çunying, "Çin savaşmak istemiyor ancak bir ticaret savaşından da korkmuyor." dedi. "Washington yönetimi bu şekilde hareket etmekte ısrar ederse Çin'in, yasal çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri alacağını" bildirdi.

Beyaz Saray, ek gümrük vergisi listesini 15 Haziran'da, Çin'e yönelik yatırım kısıtlamaları ve ihracat kontrollerini ise 30 Haziran'da açıklayacak.

ulusal.com.tr