Cezaevlerinde salgının durumu

Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Türkiye’de 439 cezaevinden sadece ikisinde koronavirüs vakası bulunduğunu açıkladı. Terör örgütlerinin cezaevlerinde virüsü bulaştırmak için hareket ettiğini de vurgulayan Kuş, "Kamuoyu oluşturmak ve tahliye olmak için bu yöntemi izliyorlar" dedi.

Cezaevlerinde salgının durumu

Yalnızca 2 cezaevinde koronavirüs vakası tespit edildi. Terör örgütlerinin "korona" taktiğine dikkat çekildi.

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu 11 Haziran’da Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığında toplandı. Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, pandemi sürecinde Türkiye’deki cezaevlerinin durumuna ilişkin sunum yaptı.

Kuş, 439 ceza infaz kurumundan sadece iki kurumda Kovid-19 vakası olduğunu açıkladı. Kuş, “Durumu ağır veya entübe olan kimse yok. Karantinaya alınan bir cezaevimiz de yoktur.” dedi.

Uğurhan Kuş, cezaevlerindeki terör örgütü mensuplarınınKovid-19 virüsünü bilerek bulaştırmak istediklerini de söyledi. Dışarıda kamuoyu oluşturmak ve tahliye olmak için bu yöntemin izlediğini dile getirdi.

Tutukluların kendilerine emanet olduğu bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti Kuş. Cezaevlerinde koronavirüsle mücadele kapsamında büyük bir başarı sağladıklarını anlattı.

ulusal.com.tr

koronavirüs cezaevi