Bülent Esinoğlu, hükumetin ekonomi ve dış politikada atması gereken adımları anlattı

Eski Sanayi Genel Müdürü Bülent Esinoğlu, Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulan 65’inci Cumhuriyet hükumetinin ekonomi ve dış politikada atması gereken adımları anlattı. Türkiye’nin üretim ekonomisine geçebilmesi için üretim kaynaklarını devletin yönetmesi gerektiğini belirten Esinoğlu, dış politikada ise başta Suriye olmak üzere komşularıyla ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Eski Sanayi Genel Müdürü Bülent Esinoğlu, üretim ekonomisine geçmek için atılması gereken adımları Ulusal Kanal’a anlattı.

AKP iktidarının yeni dönemde özelleştirme politikalarından vazgeçmesi gerektiğini belirten Esinoğlu, devletin üretim kaynaklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Devletin üretim kaynaklarına hakim olmak için büyük bir mücadeleye girmek zorunda olduğunu anlatan Esinoğlu, Devlet Planlama Teşkilatının önemine değindi.

Bülent Esinoğlu, yeni hükümetin dış politikada “dostları artırma, düşmanları azaltma” hedefini de yorumladı.

Türkiye’nin Suriye yönetimi ile ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini vurgulayan Esinoğlu, bunun dış politikada yeni bir sayfa açacağını söyledi.

Bülent Esinoğlu, dış politikada olumlu bir değişiklik için ABD ve NATO ile de ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr