Dava, Türkiye-İsrail arasındaki anlaşma nedeniyle ertelendi

İstanbul'da Mavi Marmara Davası'nın 12'inci duruşması görüldü. Mahkeme Türkiye ile İsrail arasında 28 Haziran'da imzalanan anlaşmanın "yürürlüğe girip girmediğinin sorulmasına" karar verdi. Duruşma 19 Ekim'e bırakıldı. Öte yandan Türkiye'nin vetosunu kaldırması üzerine İsrail, NATO'nun Brüksel’deki merkezinde temsilcilik açtı.

Dava, Türkiye-İsrail arasındaki anlaşma nedeniyle ertelendi

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mavi Marmara Davası'nın 12'inci duruşması görüldü. Duruşmaya sanıklar adına avukatları katıldı. Bazı müştekiler ve avukatları hazır bulundu.

Mağdurların avukatları davanın devam etmesini talep etti. Savcı Ali Kaya mütalaasında Türkiye ile İsrail arasında 28 Haziran'da imzalanan anlaşmanın yürürlülüğe girip girmediğinin Adalet Bakanlığı'ndan sorulmasını talep etti.

İsrailli komutanları temsil eden avukatlar ise anlaşmanın yürürlüğe girmesi halinde davanın düşürülmesini istedi. Müştekiler, sanık avukatlarının isteğine tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti ise anlaşmanın yürürlülüğe girip girmediğinin ilgili yerlere sorulması ve şikayetçi tarafa beyanda bulunması için davayı 19 Ekim'e bıraktı.

Öte yandan Türkiye bir süre önce NATO nezdindeki İsrail vetosunu kaldırmıştı. Bunun üzerine İsrail, NATO'nun Brüksel’deki merkezinde temsilcilik açtı.

İsrail’in Avrupa Birliği Büyükelçisi Aharon Leshno-Yaar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e güven mektubu sundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Leshno-Yaar, “Daimi temsilcilik açılmasının İsrail’in bölgede barış ve istikrar arayışı rolünün bir yansıması” olduğu söyledi.

ulusalkanal.com.tr