''Türkiye, 20 yıl içinde AB'ye üye olamaz''

Darbe girişiminden sonra Batı, Türkiye aleyhtarlığına her alanda devam ediyor. Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl içerisinde Avrupa Birliği'ne üyeliğinin söz konusu olmadığını açıkladı.

''Türkiye, 20 yıl içinde AB'ye üye olamaz''

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Sigmar Gabriel, Türkiye ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Gabriel, Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl içerisinde Avrupa Birliği'ne üye olamayacağını söyledi.

Gabriel, Türkiye'nin bütün koşulları yerine getirse bile birliğin küçük bir üyesi dahi kabul edebilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye'de idamın geri gelmesi durumunda, AB'ye üyelik müzakerelerinin bir anlamı kalmayacağını belirten Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, idamın Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesi'nin ana unsuruna aykırı olduğunu söyledi.

Öte yandan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Türkiye 72 şartı yerine getirmeyi kabul etti. Bu yerine geldikten sonra Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldıracağız." dedi.

ulusalkanal.com.tr