Yeni RTÜK üyesi İsmet Özdal Demirdöğen

RTÜK’ün yeni üyesi belirlendi. CHP’li üye Ali Öztunç’un milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından boşalan üyelik için Meclis Genel Kurulu’nda seçim yapıldı. CHP grubunun basın danışmanlığı görevini yürüten İsmet Demirdöğen 354 oyla RTÜK’ün yeni üyesi oldu.

Yeni RTÜK üyesi İsmet Özdal Demirdöğen

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine İsmet Demirdöğen seçildi.

RTÜK'te CHP kontenjanından seçilerek görev yapan Ali Öztunç, istifa ederek CHP'ye milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Boşalan RTÜK üyeliği için Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan seçimde İsmet Demirdöğen 354 oyla seçildi. Diğer aday Şafak Akça ise 8 oy aldı. 372 milletvekilinin oy kullandığı seçimlerde 2 oy geçersiz sayıldı.

1960'ta doğan İsmet Demirdöğen, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. ANKA Ajansı'nda muhabir olarak gazeteciliğe başlayan Demirdöğen, çeşitli gazete, dergi, ajans ve televizyonlarda haber müdürü, haber koordinatörü ve Ankara temsilcisi olarak görev yaptı. 1996-2003 yılları arasında Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanlığı görevini yürüten Demirdöğen, 2013 yılından bu yana CHP TBMM Grubunun basın danışmanlığını yapıyordu. Demirdöğen, evli ve iki çocuk babası.

ulusalkanal.com.tr