Silopi'de teröristler ana merkezden yapılan telsiz konuşmalarına yanıt vermiyor

Operasyonların devam ettiği Cizre'de PKK büyük panik ve korku içinde. Kürtler için savaştığını iddia eden ancak en büyük zararı kürt kökenli vatandaşlarımıza veren PKK'lılar, telsiz konuşmalarında askere yardım eden 2 vatandaşı nasıl vurduklarını anlattı. Bu arada Silopi'de bir camide terör örgütü tarafından 5 gün önce öldürüldükleri belirlenen 3 erkek cesedi bulundu.

Silopi'de teröristler ana merkezden yapılan telsiz konuşmalarına yanıt vermiyor

Şırnak Cizre'de mehmetçiğin yürüttüğü operasyonda PKK iyice köşeye sıkıştı. 3 ilçede toplam 448 terörist etkisiz hale getirildi. PKK'lıların paniği telsiz konuşmalarına yansıdı.

Telsiz konuşmalarına göre, Nur ve Cudi mahallelerinde 2 vatandaşın PKK'yı askere ihbar ettiği gerekçesiyle kendileri tarafından hain ila edilip vurulduğu ortaya çıktı.

PKK'lılar halk arasında kendilerini ihbar eden çok sayıda vatandaş olduğunu bundan tedirginlik duyduklarını söylüyor.

Silopi'de ise ana telsizden yapılan çağrılara bölgedeki PKK'lıların çıkmadıkları birçoğunun kaçtığı bazılarınınsa yakalandığı, Silopi’deki çözülmenin kendilerine büyük zarar verdiği, Silopi’nin çökmesi durumunda Cizre’nin de biteceği vurgusu yapılıyor.

4 Ocak günü Mardin'de traktörle taşınan mühimmatın askerler tarafından ele geçirilmesi de PKK'ya büyük darbe indirdi. Telsizde konuşan PKK'lılar, yakalanan mühimmatın kendileri için can suyu olduğunu söyledi.

PKK ihbarcıları hain ilan ederken, Silopi'de bir camide 5 gün önce öldürüldükleri belirlenen 3 erkek cesedi bulundu. Bu kişilerin teröristlerce öldürüldüğü değerlendiriliyor.

Operasyonların sürdüğü Sur'da ise Asker-Polis ve Korucuların ortak işbirliği fotoğraf karelerine yansıdı. Korucular ve askerler aynı mevzide yer aldı.

Diyarbakır'da bin 400, Cizre'de 500, Silopi'de 500, Nusaybin'de 300 korucu güvenlik güçlerine büyük destek veriyor.

ulusalkanal.com.tr