Son 24 saatte Ankara hareketlendi!

Suriye’nin kuzeyinde yaşananlar Ankara’yı hareketlendirdi. Son 24 saat içinde Cumhurbaşkanlığı'nda iki ayrı güvenlik zirvesi yapıldı. “Kürt koridoru” tehlikesinin masaya yatırıldığı toplantıda, sınır güvenliğine ilişkin ek önlemlerin uygulamaya konulması kararı çıktı. Toplantıda TSK’nın koridoru engellemek için güvenlikli bölge planını gündeme getirdiği ileri sürüldü.

Son 24 saatte Ankara hareketlendi!

Suriye’nin kuzeyinde Amerika destekli uygulanan Kürt koridoru hamleleri, Ankara’yı hareketlendirdi.

Son 24 saat içinde Cumhurbaşkanlığı'nda iki ayrı güvenlik zirvesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki zirveye, Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile ilgili asker ve güvenlik bürokratları katıldı. Toplantıda “Kürt koridoru” tehdidi masaya yatırıldı, alınacak önlemler tartışıldı.

PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde Arap ve Türkmen nüfusu hedef alan demografik yapıyı değiştirme çabaları değerlendirildi. Olası göçlerin engellenmesi için yeni yollar arandı. Toplantıda sınır güvenliğine ilişkin ek önlemlerin uygulamaya konulması konusunda uzlaşıldı.

Ankara ayrıca, uluslararası alanlarda konunun ciddiyetini anlatabilmek mekik diplomasi başlatması kararı aldı. Bölgedeki muhalif güçler üzerinden PYD’ye baskıların yapılması da karara bağlandı.

Hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında tartışılan güvenlikli bölge konusunun da gündeme getirildiği ileri sürüldü. İddiaya göre TSK’nın planı hazır.

PYD’nin yaklaşık 300 kilometrelik sınır hattını kontrol altında tuttuğu biliniyor. Örgüt eğer Telabyad-Afrin arasındaki bölgeye de hakim olursa, bu sınır hattı 400 kilometreye çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

ankara tsk pyd ye recep tayyip erdoğan Sur suriyenin kuzeyi