Yurt genelinde kara kış etkisini giderek arttırıyor.

Yurt genelinde kara kış etkisini giderek arttırıyor. Bir çok ilimiz de karla mücadele ediliyor. Doğu Anadolu'da 4 ilde 808 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadı. Bir çok ilde kar sebebiyle ulaşım aksadı. Sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı illerde de yurttaşlar dondurucu soğuğa karşı kendine özgü yöntemler geliştirdi.

Yurt genelinde kara kış etkisini giderek arttırıyor.

Dondurucu soğuk yurdu etkisi altına aldı. Bir çok ilde yollar kapandı. Doğu Anadolu'da Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 808 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadı.

Van'da kar ve tipiden dolayı 343 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, yüksek rakımlı, dik yamaçlı bölgelerde kapanan yolları, çığ düşme tehlikesine rağmen açmak için çaba gösteriyor.

Kar ve tipinin 3 gündür aralıklarla etkili olduğu Hakkari'de, 73 köy ve 136 mezra yolu kapandı. Kentte kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı.

Bitlis'te etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle 154 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis-Tatvan kara yolunda, olumsuz hava ve sis nedeniyle sürücüler güçlükle ilerleyebildi.

Ahlat ilçesinde güne karla uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Muş'ta 102 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Muş-Hasköy kara yolunda da kar ve sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor. Eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunuyor. Yurttaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ağrı'da yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. İran üzerinden Gürbulak Sınır Kapısı'nı kullanarak Türkiye'ye gelen ağır tonajlı birçok aracın sürücüsü, kardan dolayı ilerleyemedi.

Sivas'ta etkili olan kar ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar nedeniyle merkez ve ilçelerde 47 köy yolunda ulaşım sağlanamadı.

Ardahan'da etkili olan dondurucu soğuğa karşı yurttaşlar kendine özgü yöntemler geliştirdi. Sürücüler, çalıştırmakta güçlük çektiği araçlarını polar ile sararak, sorunu çözdü.

ulusal.com.tr

doğu anadolu