Fotoğraflarla 15 Temmuz

15 Temmuz Darbe Girişimin 4’üncü yıldönümünde yurt çapında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Havalimanı ve Galata Köprüsü’nde açılan sergilerde, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve halkın direnişini yansıtan fotoğraflara yer verildi.

Fotoğraflarla 15 Temmuz

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 2016 yılında giriştiği başarısız darbeden kesitler, İstanbul’da tarihi Galata Köprüsü’nde sergileniyor.

Darbe girişimini 4’üncü yıldönümünde Galata Köprüsü’nde 15 Temmuz İstiklal Sergisi, açıldı. Köprü boyunca uzanan açık hava sergisinde, darbe gecesi yaşananlar ve halkın direnişini yansıtan fotoğraflar yer aldı.

Sergi, Temmuz ayı boyunca görülebilecek. Serginin düzenlendiği Galata Rıhtımı, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Bandırma vapuruyla Samsun’a hareket ettiği yer olması nedeniyle de ayrıca bir öneme sahip.

Öte yandan bir başka sergi de 15 Temmuz Zafer Fotoğrafları adıyla İstanbul Havalimanında açıldı. Sergide, darbe girişiminde şehit edilen vatandaşların fotoğraflarına yer verildi.

İstanbul Havalimanındaki sergi, 27 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

ulusal.com.tr

15 temmuz