Türkiye-Suriye Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye-Suriye Kardeşlik Platform Kurucusu ve Başkanı Bayram Özarslan, alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye-Suriye Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da hayatını kayıp eden Bayram Özarslan Uçakla Hatay havaalanına oradan İskenderun Devlet hastanesine getirildi.

Bayram Özarslan, 10.04.2017 Tarihinde evine getirildi ve komşularından helalık alındıktan sonra Hamidiye camisinde öğle namazı kılındı. Cenaze töreninden sonra İskenderun’da Çankaya mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Bayram Özarslan’ın cenazesine eşi, çocukları, kardeşleri ve sevenleri katıldı. Bayram Özraslan’ın cenazesine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çelenk gönderdi ve ailesine başsağlığı diledi.

Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Yuva mesaj göndererek, başsağlığı diledi. Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen, ailesine baş sağılığı mesajı gönderdi.

Bayram Özraslan’ın cenazesine Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Kırıkhan İlçe Başkanı Gönül Gökkan, Samandağ İlçe Başkanı Gazi Karaali, Antakya İlçe Başkanı İbrahim Kılınç, Örgütlenme bürosundan Emilhan Güçlü, Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği Yöneticisi, Fatih Şirin, EMEP İl Başkanı Mevlüt Bulgur, Emekli-Sen eski İskenderun Şube Başkanı Halit Katkat, ADD eski İskenderun Şube Başkanı Ali Akyol, Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler ve mücadele arkadaşları katıldı.

İSDEMİR'de 1977-1980 arası Yatırım Malzemeleri Müdürlüğünde İnglizce Tercüman; 1980-1983 Haddehaneler Müdürlüğünde yine ingilizce Tercüman;1983-2004 arası 4 Haddehane Genel Teknik proje Arşiv sorumlusu. Olarak görev yaptı. Demir Çelik Fabrikalarından emekli oldu.

BAYRAM ÖZARSLAN KİMDİR?

Bayram Özarslan, İskenderun Demir Çelik Fabrikalarının özelleşmesi ile o dönem çalışan işçilere yüzde 11 hisse verilmişti. Hisseleri işçilerin alması için İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emeklileri Derneğini kurarak, il genel başkan oldu. 14 Yıl mücadelenin sonucunda hisselerin işçilerin kayıtlarına geçmesini sağladı.

Bayram Özarslan, Türkiye-Suriye krizi başladıktan sonra 20 yakın kurumla görüşerek, Türkiye-Suriye Kardeşlik Platform kurucusu ve başkanı oldu.

Bayram Özarslan yine Tüm-Emekliler Sendikası İskenderun şube yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Bayram Özarslan, aynı zamanda İşçi Partisi Hatay il yönetim ve son olarak Hatay İl Disiplin Kurulu başkanlığında bulundu.

Bayram Özarslan, alkışlarla toprağa verildi.

Bayram Özarslan’ın cenazesinde, Hüseyin Güler bir konuşma yaptı.

Güler, konuşmasında özellikle Bayram Özarslan’ın mücadelesine dikkat çekerek şunları söyledi:

Bayram Özarslan’ı yakından tanıyan ve birlikte mücadele ettiğim ender insanlardan biridir. Özarslan’ın eşi, çocukları ve mücadele arkadaşları onunla onur duymalıdırlar. Onun işçiler için nasıl direndiğini ve haklarını aldığını yakından tanık oldum. Onun ne kadar koca yürekli olduğunu yakından biliyorum. Onun işçi mücadelesinde ne kadar karşılıksız emek verdiğini gözlemledim. Onun mücadelesi emek mücadelesindeki yerini bütün arkadaşları bilmektedir.

Bayram Özarslan, emekli olduktan sonra bir kenara çekilip, evinde emekliliğin keyfini çıkarmadı. Emekliler Sendikasında görev aldı. Emeklilerin mücadelesine önderlik yaptı.

Bayram Özraslan’ın, Türkiye-Suriye krizi başlayınca, iki ülke savaşın eşiğine itilirken, o kardeşlik platformu ile halkın barış içinde yaşaması mücadelesini yürüttü. Sınırlarımıza giderek, mücadelenin halka anlatılması için kampanyalar yürüttü. Kentlerimizde Türkiye-Suriye dostluğu için imza masaları açtı. En zor zamanlarda Türkiye-Suriye dostluğu için bıkmadan, usanmadan herkese anlattı.

Bayram Özarslan, en önemlisi ise bölücülüğe ve gericiliğe karşı mücadele yürütmüştür.

Biz onu bu mücadeleleri ile yaşatacağız. Arkadaşımız ışıklar içinde uyusun.”

ulusalkanal.com.tr

türkiye suriye