AKP'li Ömer Çelik, Erdoğan'ın verdiği talimatı açıkladı! İşte Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın verdiği talimatı açıkladı. Çelik, "Cumhurbaşkanımız il, ilçe ve beldelerde vatandaşın mesajının tam olarak anlaşılması için çalışma yapılması talimatı verdi" dedi. Çelik ,"Fark 29 binden 14 binlere kadar düştü" bilgisini paylaştı

AKP'li Ömer Çelik, Erdoğan'ın verdiği talimatı açıkladı! İşte Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde 31 Mart yerel seçim sonuçlarına itirazla ilgili açıklamalar yaptı.

Çelik, "Cumhurbaşkanımız il, ilçe ve beldelerde vatandaşın mesajının tam olarak anlaşılması için çalışma yapılması talimatı verdi"açıklaması yaptı.

AKP Sözcüsü Çelik, AKP 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın 26-27-28 Nisan'da Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

AKP'li Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Dünya demokrasi tarihine geçecek bir başarıdır bu. AK Parti 15'inci kez büyük milletimizin teveccühüne layık olarak seçimlerden birinci çıkmıştır. Demokrasi tarihinin kendi içerisinde bir takım genel geçer algıları vardır. Bunlardan bir tanesi; iktidardaki parti ya da partiler yıpranır, muhalefetteki partiler büyür. Ama belki de dünya demokrasi tarihine geçecek şekilde, sürekli iktidardaki parti olan AK Parti büyümekte, milletle bağını kopartmaktadır.

Buna karşın muhalefetteki partiler ise muhalefette olmalarına rağmen daha çok milletin sözünü dillendireceklerine başka işlerle meşgul oldukları için… Çeşitli yerlerde bununla ilgili incelemeler yapılır. Mesela Japonya'da yapılır… AK Parti açısındansa başlı başına çalışma yapılmasını gerektirecek kadar başarı örneğidir bu.

Bu desteğe layık olmak için, AK Parti sürekli olarak milletle bağını nasıl güçlendireceğini çeşitli birimlerle değerlendirir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, beldelerde, illerde, ilçelerde vatandaşın verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için araştırma talimatı vermiştir. Vatandaşımızın memnun olmadığı konular hangisidir? Beklentileri ne şekildedir? Milletin ruh köküne bağlı siyasi hareket olarak siyasetimizi nasıl yönetmeliyiz? Bunun anlaşılması için bütün birimlere talimat vermiştir. Bugün şimdiye kadar seçim sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak değerlendirme sunumu yapılacaktır.

"TALEBİMİZİN REDDEDİLMESİ ORTAYA KAOTİK BİR TABLO ÇIKARDI"

Fark 29 binden 14 binlere kadar düştü. Büyük seçmen kitlesinin olduğu bir seçimde berraklaşması gerekiyor. Arkadaşlarımız YSK'dan tüm ilçedeki sandıkların sayılması talebinde bulundular. Maalesef talebimiz kabul edilmedi. İstanbul Avrupa'nın pek çok ülkesini geçebilecek nüfusa sahip. Dünyanın gözdesi olan metropolü yönetecek kimsenin o koltuğa tartışmasız olarak oturması gerekir. Burada ortaya konulan iddialar oyların tamamen sayılmasının vatandaşının iradesinin billurlaşması açısından önemli olduğunu gösteriyordu. Bunun reddedilmiş olması durumu berraklaştırmadı. Tam tersine daha kaotik bir durum ortaya çıktı. Olağanüstü itiraz yoluna başvuracağız. CHP sürekli olarak 'İstanbul seçim sonuçlarını kabul etmiyorsunuz' diye açıklama yapıyor. Arzumuz sonuçların net bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Başvurduğumuz yollar bizim icat ettiğimiz yollar değildir. Biz meşru itiraz süreçlerini sürdürürken sürekli olarak bize 'meşru haklarınızı kullanmayın, bu sayımdan vazgeçin' demenin manası nedir? Bu itiraz müessseleri sonucun berraklaşması için yasal hakların kullanımı çerçevesinde gündeme gelmektedir."

ulusal.com.tr

erdoğan AKP Ömer Çelik seçim sonuçları yerel seçim