'Mutlu şehir için Levent Kırca'

İşçi Partisi Yerel Yönetim Programı'nı İstanbul Lütfü Kırdar Gösteri Merkezinde coşkulu bir toplantıyla açıkladı. Toplantı İşçi Partisi Genel Naşkan vekili Hasan Basri Özbey'in konuşması ile başladı. İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Levent Kırca, "Önce doğa, önce insan, önce kadın, önce emek" ilkesi ile mutlu bir şehir inşa edeceğiz dedi.

Binlerce kişinin katıldığı toplantıyla programını anlatan İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca, amaçlarının “Mutlu bir şehir” yaratmak olduğunu söyledi. Kırca, mevcut belediye başkanlarının market, otel zincirlerinin olduğunu anlatarak “Bizim de zincirlerimiz var hem elimizde hem ayağımızda ama kırmaya az kaldı, İşçi Partisi geliyor” dedi.

İşçi Partisi (İP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca, bugün Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde seçim çalışmasına hızlı bir giriş yaptı.

Toplantının açış konuşmasını İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey yaptı. Toplantıya İstanbul ilçe belediye başkan adayları da katıldı. Binlerce kişinin Türk bayrakları ve İP flamalarıyla doldurduğu salon “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganıyla yankılandı. Levent Kırca'nın esprili anlatımıyla kahkahalara boğulan yurttaşlar tüm başkan adaylarına yoğun ilgi gösterdi. Salonda sık sık “Levent Kırca Başkan İstanbul Yeni Baştan” sloganları atıldı.

“Bekle Bizi İstanbul”

30 Mart'ı yerel seçim olarak değil cumhuriyetin kurtuluşu olarak düşünmek gerektiğini söyleyen Özbey, mafya tarikat gladyo üçgenine karşı herkesi bir olmaya çağırdı. Özbey : “Erdoğan, Gül, Gülen, ABD ittifakına karşı milyonlar olarak ayağa kalktık. Sizi AKP'nin cenaze namazını kılmaya çağırıyorum. AKP iktidarını biz yıkıyoruz, bu millet yıkıyor. Millet, Atatürk Devrimi seçeneğini görmekte ve ayağa kalkmakta. Levent Kırca Atatürkçülerin adayıdır. Türkiye'yi cemaatçiler, hırsızlar mı yönetecek yoksa Atatürk'ün evlatları mı yönetecek karar vereceğiz. Müjdeler olsun. Bekle bizi İstanbul geliyoruz. Zafer ellerimizde!”

“Türk de Kürt de biziz”

Bir yanda AKP ile PKK bir yanda Gül Gülen ABD karşısında ise İP yani Atatürk, Türk Milleti. Günlerdir APO görüntüleriyle ülke sarsılıyor. Türk milleti gerçekleri gördü. AKP'nin neoliberal yazarları telaş içindeler. Mesele PKK'nın gerçek yüzünü koymak değildir mesele AKP-PKK koalisyonunu yıkmaktır. Genel Başkanımız Doğu Perinçek 6 yıldır içerde. Buna rağmen Türkiye'nin Kürt sorununu çözüyoruz. Türkiye'yi bölmek öyle kolay değil, böldürtmeyiz. Türk de biziz Kürt de biziz.

“Oyları Bölmeyin İşçi Partisi’ne Verin”

Türkiye'nin vatansever güçlerine Atatürk'te birleşelim dedik ama onlar Atatürk yerine Gül, Gülen, ABD ile birleşmeyi tercih ettiler. İP Atatürk devriminin kalesidir. Ey seçmenler Türkiye bölünüyor oyları bölmeyin İP’ye verin. En temel mesele ise ABD tertibiyle Ergenekon ve Balyozla tutsak alınmış başta Genel Başkanımız Doğu Perinçek olmak üzere bütün yurtseverlerin serbest bırakılmasıdır. 13 Şubat’ta yurtseverlerimiz için Ankara’dayız. Üç gün sonra TBMM'yi kuşatacağız. Seçim kampanyası Perinçek'i Silivri'den karşılama kampanyasına dönüşecek.”

“Bu Düzen Değişecek Başka Yolu Yok”

Konuşmasına biz güzellik partisiyiz diyerek başlayan Kırca şöyle devam etti: “İnsanları güldürmek istiyoruz çünkü artık hiç mutlu değiller. Belki de parti benim gibi bir mizahçıyı o yüzden seçti. Adam gibi adamsın dedi. Tabi artık adam yok hırsız çok. Bana sen başkan olursan halk başkan olur dediler. Adam gibi adam, dürüst, temiz, şeffaf, Mustafa Kemal'in askeri olan bir adam. İşte o adam bu adam.”

Çocukluğunda memur maaşıyla geçinen ailesini anlatan Kırca, “Yeteri kadar ezildik, baskı gördük. Artık başa biz geçeceğiz ve bu düzen değişecek, başka yolu yok. Şimdiki belediye başkanlarının marketler zinciri, oteller zinciri var. Bizim de zincirlerimiz var hem elimizde hem ayağımızda ama kırmaya az kaldı. Mal varlıklarını hangisi açıklayabilir? Benim en büyük varlığım vicdanım. Çıkıp selamlarken ellerini vicdanlarına koyuyorlar vicdanları yok ki vicdanları olsa Gezi'de gençleri öldürmezlerdi.”

“Belediyemizi halk yönetecek”

Kırca Belediye Başkanlığında yapacaklarını şöyle anlattı: “Şimdi benden başkan olur mu? Yoğurtçudan muhallebiciden başkan oluyor da benden niye olmasın? Arkamda güçlü bir kadro var, belediye kadro işidir. Haziran ayaklanmasında yaptığımız gibi, halk meclisleri kuracağız, belediyeyi halk yönetecek. Mutlu bir şehir olacak, yaşlılara saygı gösterilecek. Şiddet gören kadınlara avukat ve koruma tahsis edilecek. Çocuklara ayrı değer verilecek. Gençlere kızlı erkekli kalabilecekleri yurtlar yapılacak. Gıdada taksitle ödeme gelecek, ulaşımda indirim yapılacak. Belediye tiyatroları özgürce çalışacak. Haliç, Galata, Haydarpaşa, İstanbul halkınındır, hırsızlara bırakılmayacak. Sokaklarda kimse kalmayacak kurulan evlere yerleştirilecekler.

“Sürpriz İsim Suzan Aksoy”

Toplantının sonunda İstanbul’un İlçe Belediye Başkan Adayları kürsüye çıkarak Levent Kırca’yla birlikte salonu selamladılar. Adaylar arasında iki sürpriz isim vardı. İP Kadıköy İlçe Belediye Başkan Adayı tiyatro sanatçısı Suzan Aksoy ve İP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı ise televizyon yapımcısı Merdan Arslan olurken, salon iki ismi de büyük coşkuyla karşıladı. İşçi Partisi İstanbul’da toplam yirmi ilçede yarışa katılıyor.

ulusalkanal.com.tr