Türk-İş'ten hükümete 'İşsizlik Fonu' çağrısı

Koronavirüs, hayatın her alanında olduğu gibi çalışma hayatını da olumsuz etkiledi. Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, işsiz kalan emekçiler için "İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartları esnetilmeli ve işini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarılmalı" çağrısı yaptı.

Türk-İş'ten hükümete 'İşsizlik Fonu' çağrısı

Koronavirüsün etkileri gün geçtikçe artıyor. Virüs hem sağlığı hem de çalışma yaşamını olumsuz etkiliyor. Hükümet Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketiyle bazı girişimlerde bulunsa da emek cephesi girişimi yeterli bulmuyor.

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartları esnetilmeli ve işini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarılmasını istedi.

İşverenlere verilen destekleri anlamlı bulduklarını belirten Atalay, çalışanların da iş güvencesinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Asgari ücretten vergi alınmaması önerisinde bulunan Türk-İş Genel başkanı, “Bu süreci işçi çıkartmanın bahanesi olarak görenlere de fırsat verilmemeli. Bizim gözümüzde, virüsü bahane edip işçi çıkartanların, kriz fırsatçılığı yaparak ürünlerin fiyatını artıranlardan bir farkı yoktur” dedi.

Koronavirüs ile mücadele ortamında işini kaybedenlere devletin elini uzatmasını gerektiğinin altını çizen Ergun Atalay, “İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartları esnetilmeli ve işini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarılmalı. İşsiz kalanlara kimseye muhtaç olmadan evini geçindirebilecek miktarda ödeme yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına alkışın yetmediğini belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenleme bir an evvel çıkartılmalı” dedi.

ULUSAL.COM.TR

ergün atalay türkiş işsizlik sigortası