Kar İstanbul'un kapısında - 21 Kasım 2017 Salı İstanbul hava durumu

Yurt genelinde kar yağışı etkili oluyor. Hava sıcaklıklarının düştüğü İstanbul'un kapısına da kar dayandı. Edinilen bilgilere göre, Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde yoğun kar yağışı etkili oluyor. İşte 21 Kasım 2017 Salı İstanbul hava durumu

Kar İstanbul'un kapısında - 21 Kasım 2017 Salı İstanbul hava durumu

Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde yoğun kar yağışı başladı.

Bölgede dün akşam başlayan sağanak, yerini gece saatlerinde kar yağışına bıraktı.

Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar yağışı etkili bir şekilde devam ederken kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle zaman zaman hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Trafik ekipleri, sürücüleri araçlarında kış lastiği olmadan yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Öte yandan, kar kalınlığının yer yer 5 santimetreye ulaştığı Bolu kent merkezinde yağış aralıklarla devam ediyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA'YA MEVSİMİN İLK KARI

Ankara'da gece boyunca etkili olan yağmur, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Başkentte mevsimin ilk kar yağışı, sabah saatlerinde Çankaya'ya bağlı Dikmen, Oran, İncek ve Ahlatlıbel bölgelerinde etkili oldu.

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler kar yağışı ve olası buzlanmaya karşı ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları ile hazır bekletildi.

Şehirler arası yollar ve çevre yolu güzergahlarında ise Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri acil müdahaleler için önlem aldı.

Yetkililer, trafiğe çıkacak sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

DÜZCE'DE DE KAR ETKİLİ OLUYOR

Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Gece saatlerinde başlayan ve sabah erken etkisini artıran kar yağışı, D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı Düzce kesiminde bulunan Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler kesimiyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı, Kaynaşlı, Dipsizgöl, 1, 2 ve 3'üncü viyadükler üzerinde etkili oluyor.

Karayolları ekipleri de güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Kentin yüksek kesimleri olan Topuk, Güzeldere ve Kardüz yaylalarında da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı.

21 KASIM SALI İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan uyarıda "Yağışlı hava bölgemizi terk etse de soğuklar bugün de devam edecek. #İstanbul bugün Çok bulutlu 8°C Önümüzdeki hafta boyunca yağış beklenmezken hava sıcaklıklarının artarak mevsim normalleri civarına yükselmesi tahmin ediliyor." denildi.

ulusal.com.tr

istanbul ankara düzce kar bolu