Çinli taykonotlar uzayda yürüdü

Çin, dünya yörüngesinde kurmakta olduğu uzay istasyonuna Şıncou-13 taykonot ekibini yolladı. Çinli taykonotlar uzay yürüyüşü yaptı ve yerli uzay tulumlarını test etti. Faaliyete katılan Vang Yaping, uzay yürüyüşü yapan ilk Çinli kadın taykonot oldu.

Çinli taykonotlar uzayda yürüdü

Çinli taykonot ekibi uzay yürüyüşü yaptı.

Çin, dünya yörüngesinde kurmakta olduğu uzay istasyonuna Şıncou-13 görevi kapsamında taykonot ekibi yolladı. Uzay istasyonunun kurulumu için gerçekleştirilen üçüncü uzay yürüyüşü, yeni taykonot ekibinin ilk araç dışı etkinliği oldu.

Taykonotlar Cai Cigang ve Vang Yaping, istasyon dışındaki faaliyetlerini başarıyla tamamlayarak ana modüle döndü. Taykonot ekibi, uzay yürüyüşünde yerli üretim uzay tulumlarını test etti. Uzay istasyonunun mekanik kolu ile diğer araç dışı destek vasıtalarını kullanarak görevler gerçekleştirdi.

41 yaşındaki Vang Yaping, uzay yürüyüşü yapan ilk Çinli kadın taykonot oldu.

Çin, ABD'nin uzay araştırmalarında iş birliğini yasaklaması ve Uluslararası Uzay İstasyonu programına katılımı engellemesi nedeniyle kendi uzay istasyonunu kuruyor.

Uzay istasyonu, bir çekirdek modül, iki laboratuvar modülü ve bir uzay teleskobundan oluşuyor. İstasyon tamamlandığında, Rusya'nın artık faal durumda bulunmayan Mir Uzay İstasyonu ile aynı boyutlarda olacak.

abd rusya çin uzay uluslararası uzay istasyonu Uzay İstasyonu çin uzay yürüyüşü Çin uzay istasyonu çin kadın taykonot MIR Uzay İstasyonu çin uzay çalışmaları