Daha önce "ihmal" nedeniyle tutuklanan polislerin "örgüt üyeliğinden" tutuklanması istendi

Hrant Dink cinayetinde "kamu görevlilerinin rolü" soruşturmasını yürüten savcı Gökalp Kökçü cinayetin "ihmal" nedeniyle değil, "kasten" işlendiğini saptadı. Savcı 9 şüphelinin "tasarlayarak öldürme ve örgüt kurmak" suçlarından tutuklanmasını istedi. Ramazan Akyürek'e ayrıca örgüt yöneticiliği suçlaması da yapıldı. Ancak mahkeme 9 zanlıyı serbest bıraktı.

Daha önce "ihmal" nedeniyle tutuklanan polislerin "örgüt üyeliğinden" tutuklanması istendi

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin rolü soruşturmasını derinleştiren savcı Gökalp Kökçü yeni bilgilere ulaştı.

Savcı, polis şeflerinin cinayetteki rolünün "ihmal" ile sınırlı olmadığını, polislerin "örgüt faaliyeti kapsamında hareket ettiğini" saptadı. Bu durum, polis şeflerinin mahkemeye sevk maddelerine de yansıdı.

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında önceki gün 9 polis hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklu olan, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile Eski Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir'in aralarında olduğu 5 tutuklu da yeniden ifadeye çağrıldı.

Savcı sorguların ardından 5'i tutuksuz, 4'ü tutuklu toplam 9 şüpheliyi yeniden mahkemeye sevk etti.

Tutuklu şüphelilere daha önce, "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçlaması yöneltilmişti. 9 ismin rolünün sadece "ihmal" ile sınırlı kalmadığını saptayan savcı bu kez şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüte üye olma ve tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklanmasını istedi.

Savcı Gökalp Kökçü, eski polis şefi Ramazan Akyürek'e ayrıca örgüt yöneticiliği suçlaması da yöneltti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi ise tutuklama taleplerini reddetti. 5 şüpheli serbest bırakılırken, daha önceden tutuklama kararı bulunan 4 şüpheli yeniden cezaevine götürüldü.

ulusalkanal.com.tr