Reyhanlı saldırısının faili yakalandı

Yıldırım operasyonlarıyla kent kırsallarında yuvalanan teröristlere darbe vurulurken, istihbarat birimleri de terörden arananların izini sürüyor. 53 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısının faili Ercan Bayat yakalandı. Pek çok suçtan aranan Bayat, Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanıyor. Türk ordusunun sınır ötesi operasyonları da devam ediyor. Kuzey Irak’ta eylem hazırlığındaki 4 PKK’lı hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Reyhanlı saldırısının faili yakalandı

Türkiye, terör örgütlerine karşı yurt içi ve dışında topyekün mücadele yürütüyor. Bir yanda yıldırım operasyonları, diğer yanda istihbarat birimlerinin çalışmalarıyla, teröristler yuvalarından bir bir çıkarılıyor.

Hatay’da 2013 yılında 53 vatandaşın yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısının sorumlularından Ercan Bayat yakalandı. Haberi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu.

Ercan Bayat’ın Hatay Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor. Teröristin üzerinden Suriye’ye ait silah taşıma ruhsatı çıktı. 21 Kasım 2015 tarihinde verilen kimlikte Arapça olarak, "Suriye Cumhuriyeti Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı 217 İstihbarat Şubesi. Hizmet için verilmiştir" ifadesi yer alıyor.

İçişleri Bakanı Soylu, yurt genelinde yürütülen terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. “Terör, bugün bitme noktasındadır" dedi.

Bakan Soylu ayrıca, ikna faaliyetleriyle adalete teslim olanların sayısını da açıkladı.

Türk ordusunun sınır ötesi operasyonları da kararlılıkla devam ediyor. Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesinde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 4 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi.

ulusal.com.tr

reyhanlı