Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sübvansiyon açıklaması: Doğal gaz, akaryakıt ve enerjide verilen sübvansiyonları açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan doğal gaza 50 , akaryakıta 60 ve Elektriğe de 17 milyar liralık bir sübvansiyon yapıldığını söyledi. Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerinin kaldırılacağını belirtti. Peki mevcuttaki sübvansiyonlardan sonra yapılan fatura düzenlemesi vatandaşa nasıl yansıyacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sübvansiyon açıklaması: Doğal gaz, akaryakıt ve enerjide verilen sübvansiyonları açıkladı

Haber: İnci Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Doğal gaz, akaryakıt ve enerjide verilen sübvansiyonlara değindi.

Erdoğan, doğal gaz fiyatlarındaki arışa dikkat çekti. Doğal gazı hane halkına yüzde 76 indirimli veriyoruz dedi. 50 milyar liralık bir sübvansiyon yapıldığını da ekledi.

Erdoğan'ın gündeminde petrol fiyatlarındaki arış da vardı. Eşel mobil sistemiyle alınan vergiden 60 milyar lirayı bulan bir fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduklarını ifade etti:

- Aynı şekilde petrol fiyatları 2020 yılı başında 45 dolardan 80 dolar seviyesine, kömür fiyatları 50 dolardan 270 dolar seviyesine yükseldi. Eşel mobil sistemiyle alacağımız vergiden 60 milyar lirayı bulan bir fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduk.

"VATANDAŞIMIZA YILLIK 1500 LİRANIN ÜZERİNDE ENERJİ DESTEĞİ VERDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrikfaturalarındaki sübvansiyonlara da dikkat çekti. Her vatandaşımıza yıllık 1500 liranın üzerinde enerji desteği verdik ifadelerini kullandı.

Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Komisyonu'ndan önce Bakanlar Kurulu toplantısında asgari ücret konusunu da masaya yatırması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

ELEKTRİK FATURASINDA YENİ DÜZENLEME

Erdoğan, ayrıca elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerinin de kaldırılacağını duyurdu.

Elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerinin kaldırılmasıyla birlikte vatandaş 100 TL'lik faturada 3 TL daha az ödeyecek.

erdoğan bakanlar kurulu elektrik Asgari ücret akaryakıt doğal gaz fatura son dakika erdoğan trt payı erdoğan son açıklaması erdoğan ekonomi sübvansiyon bakanlar kurulu toplantısı Erdoğan açıklamaları Asgari Ücret Komisyonu