Soma yeşil sahalarda

Maden faciası futbol karşılaşmalarına da damgasını vurdu. Soma'da yitirdiğimiz 301 can, yeşil sahalarda ölümsüzleşti.

Soma yeşil sahalarda

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan karşılaşmaya, sarı-kırmızılı futbolcular baretlerle çıktı.

Futbolcuların sahaya çıktığı tünel, Soma madeninin girişi resmedildi.

Soma'ya destek mesajı yollayan sarı kırmızılı ekibin bu hareketi tribünlerden de büyük alkış aldı. Beşiktaş - Gençlerbirliği maçına da Soma maden faciası damgasını vurdu. Siyah-beyazlı futbolcular mücadeleye, Soma'da yaşanan ve 301 madencinin hayatına mal olan maden faciası için hazırladığı 'Gözyaşın, alın terin, kirli çizmen ŞEREFİMİZDİR' pankartı ile çıktı. Teknik direktör Slaven Biliç maç öncesi yapılan saygı duruşuna kendi takımı ve Gençlerbirliği'nin yedek kulübesindeki oyuncu ve teknik heyeti de götürerek büyük alkış aldı. Biliç'in takım elbisesinin altına ağlayan bir madenci fotoğrafının bulunduğu 'Başımız sağ olsun' tişörtü giydiği görüldü.

Beşiktaş'lı taraftarlar, kendi takımları yerine Soma için tezahüratlarda bulundu. 'Her yer Soma her yer karanlık' tezahüratını sık sık söyleyen taraftarlar her zaman yaptıkları tribünler arası 'siyah-beyaz' tezahüratlarını da sadece 'siyah-siyah' olarak değiştirdiler.

Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının tüm geliri de Soma'ya bağışlandı.

ulusalkanal.com.tr