Başbakan Yıldırım'dan kritik görüşme

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin başta FETÖ ve PKK olmak üzere terör örgütleriyle mücadele etmeyi sürdüreceğini söyledi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile telefonda görüşen Yıldırım, Türkiye hakkında yapılan yanlı haberlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Başbakan Yıldırım'dan kritik görüşme

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a tepki gösterdi.

Schulz ile telefonda görüşen Yıldırım, Avrupa'daki bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgilerle Türkiye’yi hedef aldığını söyledi.

Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye’nin başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele ettiğini kaydetti.

Türkiye hakkında yapılan yanlı haberlerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Yıldırım, işlemlerin kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, AP Başkanı Schulz, Türkiye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Avrupa’nın Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Schulz, Türkiye’deki gelişmelerin Avrupa’yı da ilgilendirdiğini öne sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım da Türkiye’ye ilişkin haberlerin Avrupa kamuoyunda saptırıldığını belirtti. Son olarak Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısını hatırlattı.

Binali Yıldırım ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik hedefinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Binali Yıldırım