MHP'ye "kayyum ataması" istenecek

MHP'de muhalifler ikinci adımı atıyor. 543 imza ile olağanüstü kurultay talep eden ancak hiçbir yanıt alamayan muhalefet cuma günü yargıya başvuracak. Muhalifler MHP yönetimine kayyum atanmasını isteyecek.

MHP'ye "kayyum ataması" istenecek

MHP’de olağanüstü kurultay talebiyle 543 imza toplayan parti içi muhalefet Genel Merkez’den yanıt alamayınca yargıya başvurma kararı aldı. Muhalifler Cuma günü yargıya başvuracaklar, yönetime kayyum ataması talep edecekler.

Edinilen bilgilere göre Başını Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın çektiği muhaliflerin avukatları Cuma günü Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açacak.

10 sayfayı aşan dava dilekçesinin “açıklama” bölümünde bugüne kadar yaşanan süreç anlatılacak.

Dilekçede 543 delegenin noter onaylı olağanüstü kongre talebinde bulunulduğu ve tüzükteki gerekli olan 248 delege oranının fazlasıyla aşıldığı dile getirileceği belirtiliyor.

Dava dilekçesinde 30 günlük süre içerisinde Genel Merkez kanadından bu yasal talebe herhangi bir yanıt verilmediği belirtiliyor.

Dilekçede olağanüstü kongre talebinin yerine getirmek üzere bir “çağrı heyetinin” oluşturulması isteniyor. Üç kişilik çağrı heyetinde hangi isimlerin yer alacağı cuma günü verilecek dilekçede belirtilecek.

ulusalkanal.com.tr