Veri hırsızlığı

Türkiye'de kişisel bilgilerin izinsiz kullanımı sonucu patlama yaşayan dolandırıcılık olaylarının altından büyük bir skandal çıktı. Bankaların üst düzey yöneticileri ve bazı bürokratlar eliyle 5 milyondan fazla kişinin kişisel bilgileri çalındı. Cep numarasından kredi kartı bilgilerine kadar pek çok veri satıldı.

Veri hırsızlığı

Türk finans sektörü 5 milyon müşteriye ait kişiselverilerinin sızdırıldığı haberiyle sarsıldı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Bankaların üst düzey yöneticileri ve bürokratlar aracılığıyla 5 milyondan fazla kişinin kişisel bilgileri para karşılığında dolandırıcılara satıldı. Cep numarasından kredi kartı bilgilerine kadar pek çok bilgi dolandırıcılar eline geçti.

Konuyu soruşturan savcılar Ankara'da görev yapan bazı bürokratların vatandaşların verilerini yüksek paralar karşılığı sattığını tespit etti. Bu veriler sahte şirketlerin eline geçti. Çok sayıda dolandırıcılık yönteminde kullanıldı. 8 aydır süren soruşturma derinleştirildi.

Cep telefonu, T.C kimlik numarası, kredi kartı bilgileri, sağlık sigortası kullanım verileri ile şirketlere ait ticari sırların satılmasına aracılık eden 4 kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye skandal banka bilgi Kişisel veri