Vatan'ın Emekçi Kurmayları: Emeksiz Vatan, Vatansız emek olmaz

Vatan Partisi 30 ilden 47 işçi önderi milletvekili adayı ile 7 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. “Emeksiz vatan olmaz, vatansız emek olmaz” diyerek yola çıkan Vatan Partisi’nin emekçi kurmayları işçi sınıfına köleliği reva görenlere karşı bu sefer sandıkta meydan okuyor.

Vatan'ın Emekçi Kurmayları: Emeksiz Vatan, Vatansız emek olmaz

ÖNCÜ GÖREV EMEKÇİNİN Çalışma koşullarının düzeltilmesi, ücret artış talepleri bile sokağa atılma nedeni oldu. Sendikalaşmak isteyen işçiler kapının önüne konuluyor. İş güvenliği ortadan kalktı. İş kazaları olağan haber haline geldi. İşçilere ya Soma ve Ermenek madenlerinin dibinde ölmek ya da Mecidiyeköy’de asansörden düşmek kader biçiliyor.

Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmazdan çıkaracak formül “Üreten Türkiye”’yi kurmaktır. Üreten ve birleşen Türkiye’de öncü görev emekçilerindir.

VATAN’IN FORMÜLÜ Vatan Partisi’nin programında emekçinin sorunlarına çözüm için yer alan maddelerden birkaçı şu şekilde;

- Haftalık çalışma süresi 40 saattir. Yeraltında ve ağır işkollarında bu süre daha da kısaltılacaktır. Bütün çalışanların yılda en az bir ay ücretli dinlenme hakları gerçekleştirilecektir. Millî Hükümet, yurttaşlara dinlenme, eğlenme, siyaset, kültür, sanat ve başka toplumsal faaliyetlerde bulunma ve kendilerini geliştirme olanağı sağlayacaktır.

- Çalışma hayatında emekçilerin can güvenliğine ve sağlığına öncelik verilecektir. İşyerleri ve fabrikalarda sağlık koşullarına uyulması sağlanacaktır. İnsan sağlığına olumsuz etkileri olan çalışma alanlarında koruyucu ve önleyici önlemler alınacaktır. Kadınların ve 15-18 yaş arasındaki çocukların sağlıklı çalışma koşulları özel olarak düzenlenecektir.

- Çalışma hayatını düzenleyen bütün kanunlar, bu arada 4857 sayılı İş Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 399 sayılı Sözleşmeli Personele İlişkin Kanun Hükmündeki Kararname yeniden düzenlenerek, ücretlilerin ve kamu çalışanlarının temel hak ve özgürlükleri hayata geçirilecek ve güvence altına alınacaktır. Bütün çalışanların sendikalaşma, grev ve toplu pazarlık hakları sağlanacak, kaldırılan hak grevi yeniden yasalaştırılacak ve lokavt yasaklanacaktır. Bütün halkın ve özellikle emekçilerin ülke siyasetine ve işyerlerinin yönetimine etkin olarak katılmaları, Millî Hükümet için en büyük destek ve güvencedir.

VATAN’IN EMEKÇİ KURMAYLARI Vatan’ın emekçi milletvekili adayları fabrika direnişlerinin, taşeron işçi mücadelelerinin, Soma’nın madenlerinin içinden geliyor. Onlardan bazıları; • Bursa; Ayhan Canbaz / Makine Teknikeri, BOSH-İşçi Önderi • Isparta; Ahmet Çetinkaya / İşçi, Isparta Taşeron İşçileri Derneği Başkanı • İstanbul 3. Bölge; Şükrü Sezer / Elektrikçi • İzmir; Sefa Köken / Soma Maden İşçisi • Kırklareli; Nevriye Demirkan / İşçi • Muş; Hüseyin Koç / İşçi • Sakarya; Bahtiyar Bodur / Teknisyen, Sakarya Taşeron İşçileri Derneği Başkanı • Sivas; Zeynel Sarpdağ / Maden İşçisi

1 MAYIS’TA TÜRK BAYRAĞI ALTINDA ALANLARA 1 Mayıs’a günler kala Vatan’ın emekçilerinin çağrısı ise şu şekilde; “Türk Milleti’nin en çağdaş sınıfı 1 Mayıs’ta alanlara çıkıyor. Hayatı yaratanlar; dokuma işçileri, milleti giydiriyor. Başakları tırpanlayanlar, buğdayı un haline getirenler, fırınlarda undan hamur ve hamurdan ekmek üretenler, bizi doyuruyor. Fabrikaların çarklarını çevirenler, oturduğumuz evleri yapanlar, demir cürufundan ray üretenler, havalimanları, otoyolları inşaa edenler, köyleri ve şehirleri kuranlar; emekçiler! Türk Bayrağı emek ve vatan mücadelesini birleştirmektedir. 1 Mayıs’ta Türk Bayrağı altında alanlara!”

ulusalkanal.com.tr

Vatan olmaz vatansız emek