Süleyman Soylu'dan 'Murat Karayılan' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Plan ve Bütçe Komisyonu'nda terörle mücadelede kritik açıklamalar yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesi plan ve bütçe komisyonunda kabul edildi.

Süleyman Soylu'dan 'Murat Karayılan' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu.

Soylu "Kandil bir ay önce talimat verdi. Cemil Bayık verdi. Van'ın Saray beldesi belediye başkanlığına.. Talimat şu acilen paraları hemen aktarıyorsunuz. Faturalar ile birlikte... Hiç bir mal almadan ihale yapmadan paraları hemen başka yerlere göndermişler. Diyarbakır anneleri "çocuğum HDP binasından gitti" diyor. Hiç sorumluluk yüklenmiyor musunuz? Tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz. " ifadelerini kullandı.

Soylu "Murat Karayılan lime lime olacak." dedi.

Soylu, HDP sıralarına dönüp, "Benim bildiğimi bilseniz Önce HDP ile sonra PKK ile hesaplaşırsınız." dedi

Soylu, "PKK'nın da ABD'nin de Avrupa'nın da oyuncağını elinden aldık. Güçlü olmasaydık bugün S-400 ü alamazdık.100 belediye almıştınız şimdi 50 belediye aldınız. Nasıl aldınız.( Geçen yıl kayyım sonrası hakkında işlem yapılan belediye başkanları) suçsuz olsalardı 286 yıllık cezayı alamazlardı" ifadelerini kullandı.

Saadet Partili ve Ak Partili vekiller arasında tansiyonu yükseldi. Polemik, hain tartışmaları üzerinden çıktı.

Cihangir İslam ile Süleyman soylu komisyonda birbirinin üzerine yürüdü.

İslam: doğru konuş bir gün karşılarız seninle.

Soylu: Hadi gelelim

Cihangir İslam FETÖ'cüler hakkında işlem yapılmasına tepki gösterdi ve "140 bin insanı aç bıraktınız." dedi. Ak Partili vekiller bu sözlere itiraz etti.

Cihangir İslam Ak Parti sıralarına doğru yürümeye başladı.

Yükselen tansiyon sonrası komisyon başkanı Lütfü Elvan oturuma ara verdi. Vekiller sakinleşince oturuma devam edildi.

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili konuştu

Soylu, "Olay bana kendi birimlerinden değil İstanbul'daki arkadaşımdan geldi. Bu olayda başka bir şey olduğu konuşuluyor dedi. Bunun üzerinin kapatılacağını söyledi. Rabia nazın babası ile görüştüm." ifadelerini kullandı.

Soylu, "Sonrasında defalarca görüştüm. Bana hakaret etti. Beni işi kapatmakla suçladı." dedi.

"Adli tıp karar vermiş, düşmedir bu demiş." diyen Soylu, "Ama geçen ay ki olay bardağı taşıran son damladır. Adama işkence ediyor. Adama diyor ki sen benim çocugumu nasıl süründürdüğünü göster. Şuradan aşağıya kan. Video çekmiş ve bana atmış. Bu normal bir iş değildir." diye konuştu.

Alevilerin evlerinin işaretlenmesi tartışması...

Soylu, "Bir evi çizsinler hemen yakalıyoruz. Bakıyoruz altından terör örgütleri çıkıyor. Alevi yurttaşlar çok sağ duyulu yaklaşıyor." dedi.

FETÖ tartışması sürdü

Soylu: FETÖ meselesine gelelim.

Cihangir İslam: Sizi neyle yargılayacağız. Ak Parti'de bir tane FETÖ'cü yok mu?

AKP'li vekiller: Seni neyle yargılayacağız.

Soylu'dan İslam'a: Allah sana fırsat verirse yargılarsın.

Soylu: ABD bunları (FETÖ) bir elden yönettiği sürecek tehlikenin bittiğini söylemek zavallılıktır.

(Kısa süreli tansiyonu yükseldi.)

Kılıçdaroğlu'na saldırı

Soylu, "Olaya üzüldüğümü beyan ettim. Olayların gelişmesinden sonra anamuhalefetin takındığı tavır beni ikinci defa üzmüştür. Olayları saptırmak, hem şehit cenazesi, hem ailelerle yapılan değerlendirmelere dikkat etmeliyiz. CHP Genel Başkanı En kritik zamanda Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. Seferber olduk. Yürüyüşün olaysız, provokasyonsuz bitmesinden dolayı telefonlar aldım." ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu'nun korumaları alındı tartışması

Soylu, "İstanbul il başkanının neden koruması var? Tehdidi mi var? O bir tedbirdir. Tehdit olsa ben arar söylerim. Koruma olması bir imtiyazdır. Herkes imtiyaz olsun istiyor. Kamuoyu önünde siyaset yapmayı doğru bulmuyorum bu konuda. Başına bir şey gelse bunun hesabını biz vereceğiz." dedi.

ulusal.com.tr

süleyman soylu