Siyasi partilerin gündemi yerel seçimler...

Siyasi partilerin gündemi yerel seçimler... MHP ile AKP arasında ittifak çalışmaları sürerken, gözler liderlerin bir araya geleceği zirveye çevirildi. CHP ise Bolu kampında "Yerel Seçim Strateji Belgesine" son şeklini vermeye çalışıyor. Bütün seçim çevrelerinde aday gösterme kararı alan Vatan Partisi de, çalışmalarını hızlandırdı.

2019 Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimler için partilerin hazırlıkları hızlandı.

AKP ile MHP cephesinde ittifak mesaisi sürüyor.

Olası bir ittifak için gözler önce heyetler arası ardından liderler arasında yapılacak zirvelerde.

Görüşmelerde henüz detaylar konuşulmadı ancak iktidar partisinde bazı endişeler var. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Aday çıkarmamayı tabanıma anlatamam” ifadeleriyle her seçim bölgesinde AKP’nin aday göstereceği mesajını vermişti. AKP’deki yaygın görüşe göre en küçük yerleşim biriminde bile aday göstermemek risk taşıyor.

MHP’de de çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Genel Başkan Bahçeli, milletvekilleri ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle partisinin stratejisini belirlemek için Kızılcahamam'da kampta bir araya geldi. MHP'nin yerel seçim stratejisinde "Millî birlik ve bütünlük" sloganını kullanacağı belirtiliyor.

CHP’de de yerel seçim kampta ele alınıyor. CHP TBMM Grubu 27'nci Dönem 1'inci Çalışma ve Değerlendirme toplantısı kapsamında Bolu Abant’ta kamp yapılıyor. Kampta Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un Yerel Seçim Strateji Belgesi de değerlendiriliyor. CHP'nin yerel seçim ilkelerinin belirleneceği belgeye kampta son şekli verilecek.

Vatan Partisi de yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. 22 Eylül’de MKK, 23 Eylül’de ise Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Bütün seçim çevrelerinde aday gösterme kararı alan Vatan Partisi, il ilçe ve beldelerde çalışmalarına başladı.

chp mhp AKP yerel seçim bolu