Davutoğlu'ndan PYD'yi destekleyen Amerika'ya örtülü mesaj

Başbakan Davutoğlu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda liderlere seslendi. Davutoğlu "Ortaklarımız ve dostlarımızın, Türkiye'nin her türlü teröre karşı mücadelesine destek vermesini istiyoruz" dedi. PKK ile IŞİD terörü arasında tercih yapılmamasını isteyen Davutoğlu, PYD'yi destekleyen Amerika'ya örtülü mesaj verdi. Başbakan "Bir teröristin diğer teröristle savaşması onu meşru kılmaz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu'ndan PYD'yi destekleyen Amerika'ya örtülü mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM'deki Suriye oturumunda terörle mücadelede konusunda dünya liderlerinden destek istedi. Amerika'ya "PYD ile IŞİD arasında fark yoktur" mesajını iletti.

ABD bulunan Başbakan Davutoğlu, Obama'nın ev sahipliğinde düzenlenen IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Davutoğlu Dünya liderlerine "Ortaklarımız ve dostlarımızın, Türkiye'nin her türlü teröre karşı mücadelesine destek vermesini istiyoruz" diye seslendi. PKK ve IŞİD terörü arasında bir tercihte bulunulmaması gerektiğini vurguladı.

Başbakan isim vermeden Amerika'nın PYD'ye verdiği desteği eleştirdi. Davutoğlu "Bir teröristin diğer bir teröristle savaşması onu meşru kılmaz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu ayrıca New York kentinde ikili temaslarını da sürdürdü. İngiltere Başbakanı David Cameron, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Norveç Başbakanı Erna Solberg ile bir araya geldi Davutoğlu. Görüşmelerde Suriye, UŞİD ve mültecilerle ilgili konular gündeme alındı.

Başbakan daha sonra da Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ı kabul etti.

ulusalkanal.com.tr