Rus savaş uçağının düşürülmesi ile ilgili çarpıcı açıklama

Rusya'nın dış politikasına yön veren isimlerden olan Aleksander Dugin, Rus uçağının düşürülmesinin hem Türkiye hem de Rusya'ya karşı büyük bir komplo olduğunu söyledi. Alparslan Çelik'in yargılanmasının ilişkilerin düzeltilmesinde etkili olacağını belirten Dugin, "komplonun açığa çıkması için uçağı kimin düşürdüğünü öğrenmek gerek" dedi.

Rus savaş uçağının düşürülmesi ile ilgili çarpıcı açıklama

Kremlin'in dış politikasına yön veren isimlerden, Uluslararası Avrasya Hareketi Başkanı Aleksander Dugin, Rus uçağının düşürülmesinin nedenlerini değerlendirdi. Rus televizyonuna konuşan Dugin uçağın düşürülmesini provokasyon olarak değerlendirerek "provakasyon hem Türkiye'yi hem de Erdoğan'ı hedef alıyor" dedi.

Türkiye ve Rusya arasındaki esas ayrışmanın Suriye politikasından kaynaklandığını belirten Dugin, Erdoğan'ın Esad düşmanlığını ve bu konuda ABD'nin yanında olmasını eleştiriyor. PYD konusunda Türkiye ile ABD arasında ciddi farklar olduğunu belirten Dugin, Erdoğan'ın PYD'yi PKK'nın uzantısı olarak gördüğünü, ABD'nin ise PYD'ye dokunulmasını yasakladığını vurgulayarak "Amerikan yapımı haritalarda Ralf Peters, Kürt Devleti'nin sınırlarını çoktan belirledi" diye konuştu.

Böyle bir konjonktürde Rus uçağını düşürmenin mantıksız olduğunu vurgulayan Dugin, ABD'nin Erdoğan'ın istifasını beklediğini belirterek uçağın düşürülmesini de "Erdoğan'ı devirmek amacıyla yürütüldüğü neredeyse kesin bir provokasyon" olarak nitelendirdi.

Provokasyonun sadece Erdoğan'a karşı değil, aynı zamanda Türkiye ile savaşmak istemeyen Rusya'ya da düzenlendiğini belirten Dugin, "Çünkü Rusya Suriye'de etkin bir çalışma gösterdi ve ABD bizi durdurmak istedi" dedi.

Uluslararası Avrasya Hareketi Başkanı Dugin, Alparslan Çelik davasına da büyük önem verdiğini vurguladı. Dugin, "Pilotumuz Oleg Peşkov'un katili yakalandı. Türkler sert insanlardır, katili yakaladılar ve uzatmayacaklardır. Asıl önemlisi Rus uçağını kim düşürdü, bunu öğrenmek gerek. Çünkü çok büyük bir komploya benziyor" ifadesini kullandı.,

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya