Hakimlik sınavında AKP torpili: Atatürkçüler liste dışı kaldı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına ilişkin açıkladığı sonuçlarda çarpıcı ayrıntılar gündeme geldi. Sonuçlar incelendiğinde, "Atatürkçü" ve "Milliyetçi" isimlerin üzerinin çizildiği, AKP'li ve muhafazakarların ise ağırlıklı olarak hakim olduğu saptandı. Tespite göre, AKP teşkilatlarında yöneticilik yapan düşük puanlı isimler de hâkim oldu.

Hakimlik sınavında AKP torpili: Atatürkçüler liste dışı kaldı

Atatürkçü ve Milliyetçi avukatların üstü çizildi, AKP’li ve muhafazakar avukatlar hakim oldu.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun hafta başında ilan ettiği avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavı sonuçlarında dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

DÜŞÜK PUAN ALAN BİRÇOK AKP'Lİ YÖNETİCİ HÂKİM OLDU

FETÖ'nün yargıdan temizlenmesi sonrası yapılan 3 sınavda FETÖ ve PKK konusunda hassasiyeti olan "Atatürkçü" ve "Milliyetçi" adayların ataması öne çıkarken, son sınavda tam tersi olduğu gözlemlendi.

Sınav sonuçları incelendiğinde "Atatürkçü" ve "Milliyetçi" isimlerin liste dışı bırakıldığı, AKP'li ve muhafazakarların ise ağırlıklı olarak hakim olduğu belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, atanan isimlerin birçoğunun AKP’de il ve ilçe yöneticisi olduğunu söyledi. Yarkadaş, 80 üzerinde puan alan bir çok ismin elendiğini, 55 ila 60 puan alan avukatlara ise hakimlik yolunun açıldığını belirtti.

YARKADAŞ: PARTİLİ HÂKİM DÖNEMİ ADALETİN ÖLÜMÜDÜR​

"AKP'LİLER HÂKİM OLDU: Avukatlıktan hakimliğe yükselen yöneticiler şöyle; AKP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Kadir Nozoğlu, AKP Giresun Kadın Kolları Başkanı Behice Çavuşoğlu, AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bayram Günaydın, Edirne Merkez İlçe Başkanlığında yönetici Ceyda Bozdağ, AKP Bafra Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sekmen, AKP Buca Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Kocagöbek, AKP Konya Milletvekili Adayı Muhammet Selman Harmankaya."

Yarkadaş, hakim olan isimler arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in avukat Hacer Alan'ın da bulunduğu açıkladı.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun da hâkimliğe yükselmesi dikkat çekti.

Atamaları, "Partili Hâkim dönemi adaletin ve hukukun ölümüdür" sözleriyle değerlendiren CHP'li vekil Yarkadaş, atamalara ilişkin iptal davası açacağını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

AKP hakim sınav