Doğu Perinçek'ten 'İyi Parti reklamı' tepkisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İyi Parti’nin reklam filminin FETÖ ve PKK’ya selam gönderdiğini söyledi. Reklam filminde Türk polisinin kötü gösterildiğini, tutukluların ise duvarı yıkarak dışarı çıktıklarını kaydeden Perinçek, böyle bir reklamın kabul edilemez olduğunu söyledi. Vatan Partisi liderinin gündeminde CHP, İyi Parti ve HDP ittifakı da vardı.

“FETÖ’ye, PKK’ya mesaj var” dedi. İyi Parti’yi reklam filmi üzerinden eleştirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, polisler tarafından sorgulanan bir kadının kurgulandığı İyi Parti reklam filmine tepki gösterdi.

"Bir PKK çeker bu filmi bir de FETÖ çeker. Türkiye’de kim bugün sorguya çekiliyor? Atatürkçü sorguya çekilmiyor, Deniz Gezmiş sorguya çekilmiyor. Mahir Çayan sorguya çekilmiyor. Doğu Perinçek çekilmiyor. PKK çekiliyor FETÖ çekiliyor. Kim hapiste? Yalnız FETÖ ve PKK hapiste."

Reklam filminin FETÖ ve PKK’ya selam gönderdiğini belirten Perinçek, reklamda Türkiye’ye düşmanlık yapıldığını vurguladı.

"Bu film kiminle dayanışma halinde? Açıkça FETÖ ve PKK ile dayanışma halinde. Bu filmde düşman gösterilen kim? Türk polisi. Türk devleti düşman. En sonunda da polis ceketini atıyor. Polise verdiği mesaj da şu; polisliği bırak, PKK’nın ve FETÖ’nün yanına geç. Şimdi bu filmi kim yapmış Meral Akşener’in genel başkanı olduğu İyi Parti yapmış ben yapmadım ki"

CHP, İYİ Parti ve HDP arasındaki ittifaka dikkat çeken Perinçek, HDP’ye verilen meclis üyeliklerine değindi.

"Ortada bir gerçek var CHP ve İyi Parti, HDP ile PKK ile ittifak halinde. Bunu görmemek için gözlerimizi mi kapatalım ne yapalım? Baktığımız zaman bu ittifak Akdeniz’de de var, Ege’de de var. Cumhuriyet Halk Partisi özellikle her yerde Amerika’nın ve İsrail’in yanında. CHP Genel Merkezi bilinçli olarak listelerinde bu isimleri tercih ediyor."

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in gündeminde ABD tarafından İsrail toprağı olarak tanınan Golan Tepeleri de vardı.

"Golan Tepeleri Suriye toprağıdır. Burayı savunacaksanız da Suriye ile birlikte savunabilirsiniz. Bu kadar basit."

Çıkış Yolu programında açıklamalar yapan Perinçek, iktidarın Golan Tepeleri konusundaki tepkisinin yetersiz olduğunu söyledi.

"Ben hangi açıklamaya inanırım. Suriye ile beraberiz buraya da Suriye ile birlikte sahip çıkıyoruz şeklinde bir açıklamaya inanırım. Başka bir şeye değil. Geri kalanları samimi olmaz. Türkiye’nin alması gereken tavır Suriye’nin işgal edilmiş bu toprağını kurtarması için Suriye ile birlikte mücadele etmektir. Vatan Partisi’nin içinde olduğu bir hükümet de bu tavrı alacaktır."

Vatan Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür de programa katılan isimler arasındaydı.

Belediye Başkanı olması durumunda atacağı adımları anlatan Oygür, belediyelerin yaptığı harcamaları eleştirdi.

"AnkaPark biliyorsunuz zaten onların müstesna bir eseri. Akılcı projelerle akılcı yatırımlarla bilim temelli ilerleyeceğiz. O zaman kaynakları yeterli hale getirirsiniz."

ulusal.com.tr

İyi Parti Doğu Perinçek