Türk-İş'te ani değişim: Görevlerine son verildi

Türk-İş, Genel Kurulunun ardından yeniden yapılanmaya gitti. Buna göre Türk-iş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve 3. Bölge temsilcisi Hüseyin Karakoç’un görevlerine son verildi.

Türk-İş'te ani değişim: Görevlerine son verildi

Türk-iş yönetimi "yeniden yapılandırma" dedi.

Türk-iş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve 3. Bölge temsilcisi Hüseyin Karakoç’un görevlerine son verildi. 1. Bölge Temsilciliğine Adnan Uyar getirildi. Uyar; SEKA’nın kapatılması döneminde Selüloz-İş Sendikasının SEKA Şube Başkanıydı.

İzmir’e ise uzun yıllardır bölgenin sorunlarını yakından izleyen Türk Metal Sendikasının Genel Başkan Yardımcılığı ve İzmir Şube Başkanlığı görevlerinde bulunan Süleyman Yıldırım getirildi.

Türk-iş’teki bu ani değişim İzmir’de şube Başkanlarının tepkisine yol açtı. Türk-iş’e bağlı 35 şube başkanından 28’i kendilerine danışılmadan yapılan bu değişime karşı imza topladı.

İmzalar Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay’a gönderildi. Atalay’dan ise önceki kadro yenilenmelerinde de şube başkanlarına danışılmadığı yanıtı geldi. Atalay; "Türk-iş Yönetimi, Başkanlar kurulu var. Ben şube Başkanlarını nasıl toplayıp sorabilirim" dedi.

Sadece İstanbul ve İzmir Bölge Temsilcileri değil konfederasyonda görevli 4 kişi daha görevden alındı. Bunlar arasında Türk-iş Genel Sekreter Yardımcısı Doktor Naci Önsal, Türk-iş Sosyal Güvenlik Danışmanı Celal Tozan, Türk iş Araştırma Müdür Yardımcısı Namık Tan, Türk-iş’in Danışmanlarından Hasan Tahsin Benli de bulunuyor.

Görev değişimleri Türk-iş tarafından kamuoyuna açıklanmadı. İzmir’de yapılan değişikliğin önümüzdeki günlerde yapılacak basın açıklamasıyla duyurulması bekleniyor.

HABER: BELMA YÜCEL

ulusalkanal.com.tr

türk-iş sendikası