Yüzlerce Antalyalı ANSAN için yürüdü

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ANSAN'ı tahliye etmesinin ardından yüzlerce Antalyalı Atthalos heykeli önünde toplandı.

Yüzlerce Antalyalı ANSAN için yürüdü

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ANSAN'ı tahliye etmesinin ardından yüzlerce Antalyalı Atthalos heykeli önünde toplandı. Aralarında CHP, İşçi Partisi, sivil toplum örgütleri, meslek odalarının da bulunduğu kitle 'Sanat'ı, Ansan'ı, Çağdaş Yaşamı, Kentimizi Savunuyoruz Zorbalığa Hayır!' yazılı pankart taşıdı. Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek siyah çelenk bırakmak isteyen kitle ve sivil polisler arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında polis tazikli su ile müdahile etti. 1 eylemci gözaltına alındı.

Polis Büyükşehir Belediyesi Önünde Basın Açıklamasına İzin Vermedi

Büyükşehir Belediyesi önüne basın açıklaması yapmak isteyen kitleye polis izin vermedi. ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Demokratların, aydınların, sanatçıların, bilim insanlarının buluşma noktasının yok edilmeye başlandığını belirtti. Çakcıl, ' ANSAN ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kullandığı alanlarla ilgili işlemler hemen başlatıldı. Böylece bu kentin belli alanlarının yağmalanmasına ve yandaşlara peşkeş çekilmesine dönük önemli adımlar atılmış oldu' dedi.

ANSAN Tahliyesi İdeolojik Bir Saldırı

ANSAN sürecinin son aşamada zorbalığa dönüştüğünü kaydeden Çakcıl, 'Sanatçılar, sanatseverler gazla, copla şiddet kullanılarak sanatlarını icra ettikleri mekandan atılmışlardır. ANSAN da sergilenen resimler belediye işçileri tarafından talan edilmişlerdir. ' dedi. AKP'li Büyükşehir Belediyesinin tahliyelerinin ideolojik saldırılar olduğunu belirten Çakcıl, ' Kentin doğasının, kültürünün yağmalanmasına ve kendisi gibi düşünmeyen kent halkının ötekileştirilmesine bir an önce son verilmesini istiyoruz' diye konuştu.

Sanatçılar Birliği ANSAN yürüyüşüne Destek Verdi

Sanatçılar Birliği olarak ANSAN'a yapılan tahliyeyi kınadıklarını belirten Mehmet Özbek, ' Türkiye'de sanatçıların değerinin anlaşılmadığı bir döneme girmiş bulunuyoruz.' diye konuştu. ANSAN için yapılan yürüyüşe destek verdiklerini belirten Özbek şunları kaydetti; ' Türkiye'de halkın aydınlanmasını istemeyen bir yönetim ile karşı karşıyayız. Aslında bilindiği gibi sanatçılar, sanatçıların faaliyetleri ve sanatçıları destekleme Anayasanın teminatı altındadır.'

Haber- Merve Demirağ

Fotoğraf: Furkan Kuralay

ulusalkanal.com.tr