AKP'nin televizyonu

Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç'ın yeni telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Ses kayıtları, Başbakan Erdoğan'ın Habertürk'ü Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan aracılığıyla yönettiğini ortaya koydu. Fatih Saraç, Akdoğan ve AKP'lilerin sansürlenecek yayın önceden uyarıda bulunmasını istedi.

AKP'nin televizyonu

Başbakan Erdoğan'ın sansür talimatıyla gündeme gelen Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatih Saraç'ın yeni telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

Yeni ses kayıtlarında, Saraç'ın Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevine sansür için özel olarak atandığı anlaşılıyor. 31 Aralık 2012'de AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Fatih Saraç'ı arayarak, yeni misyonunun hayırlı olması dileğinde bulunuyor. Bu misyonun adı ise sansür. Saraç'ın, Habertürk'ü Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yönetmek için görevlendirildiği, görüşmelerde açıkça ortaya konuluyor.

Erdoğan'ın skandal görüşmenin ardından talimatlarını Fatih Saraç'a iletmek için aracı görevlendirdiği de yeni telefon kayıtlarıyla ortaya çıkıyor. O isim Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan... Saraç ile Akdoğan arasında geçen görüşmede, sansür işleyişinin nasıl yürütüleceğini belirlemek için toplantı yapılacağı belirtiliyor.

Ve AKP'nin sansür müdahalesinin uygulanması... Tarih 4 Haziran 2013... Haziran Direnişi eylemleri tüm hızıyla sürerken, Yalçın Akdoğan, Fatih Saraç'ı arıyor ve azarlıyor. Akdoğan, Meclis'te CHP'lilerin konuşmasının canlı yayınlanmasını eleştiriyor. Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Meclis TV ile ilgili çok önemli bir itirafta bulunuyor.

Akdoğan, muhalefeti kimsenin görmemesi için Meclis TV'yi kapattırdıklarını itiraf ediyor. Buna rağmen Habertürk'ün yayın yapmasına kızıyor.

Bu talimatın hemen arkasından Fatih Saraç, Abdullah isimli görevliyi arıyor... Canlı yayında muhalefetin konuşmalarının verilmesi nedeniyle çalışanı azarlıyor. Fatih Saraç, bu görüşmede, Erdoğan'ın sabah kendisini aradığını da söylüyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP erdoğan habertürk