Kanada’da silahlı saldırı: 16 ölü

Kanada’nın Nova Scotia eyaletinde, hafta sonu yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Ülke gündemini sarsan çatışmanın terör eylemi olmadığı bildirildi.

Kanada’da silahlı saldırı: 16 ölü

Kanada’da yaşanan silahlı saldırı ülkenin en önemli gündemi haline geldi. Nova Scotia eyaletinin kırsal bölgelerinden Portapique yaşanan silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Saldırıyı, kentte diş protez kliniği sahibi Gabriel Wortman’ın gerçekleştirdiği bildirildi. Polis ile Wortman arasında yaşanan kovalamacının ardından, Enflield kenti yakınlarında ki benzin istasyonunda saldırgan etkisiz hale getirildi.

Wortman’ın, saldırıyı neden yaptığına dair şu ana kadar bir bilgiye ulaşılamadı. Silahlı çatışma ise eyalet tarihinin en kanlı saldırısı olarak nitelendiriliyor.

Olayın bir terör saldırısı olmadığını aktaran, Kanada Kraliyet Atlı Polisi Direktörü Brenda Lucki, soruşturmanın devam ettiğini, ölü sayısının daha da artabileceğini ifade etti.

Kanada’yı sarsan olay ile ilgili basın açıklaması yapan Başbakan Justin Trudeau, silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

ulusal.com.tr

Kanada