Öcalan'a iltifatlar yağdırdı

Öcalan'a iltifatlar yağdırdı

Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, PKK lideri Abdullah Öcalan'a övgüler dizdi. Öcalan'ın kendisi için bir şey istemediğini savunan Akdoğan, "Öcalan'ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi vardır. Sürecin geleceğini daha çok düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor" dedi.

Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, PKK'yla yürütülen açılım sürecini değerlendirdi. Milliyet'e konuşan Akdoğan, HDP'yi eleştirdi, Öcalan'a övgüler yağdırdı.

Açılımda HDP’nin tahrik edici mesajlar verdiğini savunan Akdoğan, Abdullah Öcalan'ın çok önemli olduğunu söyledi.

Akdoğan, "HDP’nin rolünü önemsiyoruz ama HDP'lilerin çok tahrik edici mesajlar verdiklerini görüyoruz. Bu HDP’yi anlamsızlaştırır, Öcalan'ı da boşa düşürür. Bunun sorumluluğunu müdrik olarak hareket etmeleri gerekiyor." dedi

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kendisi için bir şey istemediğini öne süren Akdoğan, "Ben Öcalan’ın süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum. Suriye’de vesaire birçok ülkede farklı aşamalardan geçti. Onlarca yıldır bu işlerin içinde olduğu için farklı bir bakış açısı da vardır. Olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi vardır. Dikkat ederseniz onun verdiği mesajlar diğerlerinin verdiği mesajlara göre sürecin geleceğini daha çok düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan yalçın akdoğan öcalan