İtfaiye alarma geçti! İstanbul'da facia son anda önlendi!

İtfaiye alarma geçti! İstanbul'da facia son anda önlendi!

Bahçelievler’de evde tek başına bırakılan 4 yaşındaki bir çocuk, balkona çıkarak aşağı sarkınca polis ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. 4 yaşındaki çocuk itfaiye merdiveni balkondan alınırken, mahalle sakinleri ise ailenin duyarsızlığına tepki gösterdi.

Olay, Soğanlı Mahallesi Hüdavendigar Caddesi Özel Sokak üzerinde yer alan 5 katlı bir binanın 4’ünce katında meydana geldi. İddiaya göre, 4 yaşındaki bir çocuk anne ve babası hastaneye gittiği için evde babaannesine bırakıldı. Babaanne bir süre sonra çocuğun uyuması üzerine misafirlik için komşuya kadar gitti. Bu sırada uyanan küçük çocuk balkona çıkıp aşağı sarkmaya başladı. Çevredeki esnaf ve vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, merdiven aracılığıyla balkondaki çocuk güvenli şekilde alarak aşağıya indirildi.

BABAANNE İTFAİYE ARAÇLARININ SESİNE İNİNCE DURUMU ÖĞRENDİ

Çocuk kurtarıldıktan kısa bir süre sonra itfaiye araçlarını merak edip aşağıya inen babaanne kurtarılan çocuğun kendi torunu olduğunu fark etti. Bunun üzerine kurtarılan çocuk babaannesine geri teslim edildi. Olası bir facia son anda önlenirken çalışmalarını tamamlayan polis ve itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı. (İHA)