MEB yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül’de okula gidecek olan anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitiminin nasıl olacağını açıkladı. Buna göre ilk hafta olan uyum programında haftada 1 gün ders görülecek. 28 Eylül’den itibaren haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Ayrıntıları haberimizde izleyelim…

MEB yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

Yüz yüze eğitimin ayrıntıları belli oldu.

21 Eylül’de anasınıfı ve birinci sınıflar için yüz yüze eğitim başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu sınıflarda uygulanacak yüz yüze eğitimin teknik detaylarına ilişkin bir yazı hazırladı. Yazı 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

Buna göre, okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de anasınıfı ve birinci sınıflarda uyum programı olacak. O hafta öğrenciler sadece 1 gün ders görecek. O günde de 30’ar dakikalık 5 ders saati eğitim yapılacak. Haftanın kalan günleri ise uzaktan eğitim uygulanacak.

Sosyal mesafeye uyamayacak sınıflarda öğrenciler gruplara bölünecek. Ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günler birbirinden farklı planlandı.

28 Eylül’den itibaren ise anasınıfı ve birinci sınıflarda haftada 2 gün ders yapılacak. Öğrenciler 2 günde toplam 10 saat ders görmüş olacak. Geri kalan günlerde uzaktan eğitime katılacak.

Birinci sınıflar haftada 6 ders saati Türkçe, haftada 2 ders saati Matematik ve 2 ders saati Hayat Bilgisi dersi alacak.

Okul yönetimleri teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için de gerekli planlamaları hayata geçirecek. Nöbet görevi bu planlamalara dahil olacak. Aynı zamanda temassız oyunlar oynanacak.

MEB'in yazısında öğrencilerin okula gönderilip gönderilmemesi kararının ailelere bırakıldığı kaydedildi. Veli, her hangi bir yazılı belgeye ihtiyaç duymadan isterse çocuğunu okula göndermeye bilecek.

Okul öncesi ve birinci sınıfların 3 haftalık yüz yüze eğitiminin ardından ise diğer sınıfların okula gitmesi değerlendirilecek. 3 haftanın ardından ikinci ve sekizinci sınıfların okula gitmesi gündeme gelecek. Bu 3 haftalık eğitimin ardından da sınava hazırlanan on ikinci sınıfların yüz yüze eğitime başlaması değerlendiriliyor.

Hem uzaktan eğitim hem de bire bir eğitim gören öğrencilerin sınavlarının da yüz yüze yapılması hedefleniyor.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

milli eğitim bakanlığı yüz yüze eğitim