Vatan Partisi Ankara adayı Tülin Oygür: Mansur Yavaş tatmin edici açıklama yapmalı

Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Oygür, açıklamasında, "Mansur Yavaş’la birlikte anılan 'sahte senet' meselesi ile ilgili 31 Mart Seçimlerini ve Türk Milletini ilgilendiren nokta şurasıdır. Yavaş’a verilen 600 bin Dolar, kendi paramızla 3 buçuk milyon Lira neyin bedelidir? Mansur Yavaş’a verilen 600 bin dolarlık bir senet var. Senedin sahteliği, senedi veren kişinin işlediği bir suç... Bu yargının işidir. Ancak CHP’nin Ankara Belediye Başkan Adayı bu senedi almış. O zaman Belediye Başkan adayına ve partisine şu soru sorulur: 'Bu 600 bin Dolar (3,5 milyon TL) neyin karşılığıdır?' Avukatlık ücreti değil çünkü ortada avukatlık vekâleti yok! Bağış, kira, satış bedeli, komisyon vb. de değil çünkü ortada makbuz ya da herhangi bir sözleşme de yok. En önemlisi, yanıt da yok. Eğer yasal bir sözleşme ve hizmet varsa, açıklanır ve olay biter. Açıklanamıyor. Yasal olmayan kazançtan başka akla gelebilecek bir olasılık var mı?" ifadelerini kulandı

Vatan Partisi Ankara adayı Tülin Oygür: Mansur Yavaş tatmin edici açıklama yapmalı

Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Mansur Yavaş’ın yanıtlaması gereken sorular olduğunu belirten Oygür, "Rüşvetin, yolsuzluğun, yasa dışı kazancın partisi, dostluğu, ahbaplığı olmaz! Vatan Partisi olarak kim yolsuzluk, rüşvetçilik, rantçılık yaptıysa onun karşısındayız." dedi.

İşte Oygür'ün açıklaması:

"Mansur Yavaş’la birlikte anılan “sahte senet” meselesi ile ilgili 31 Mart Seçimlerini ve Türk Milletini ilgilendiren nokta şurasıdır. Yavaş’a verilen 600 bin Dolar, kendi paramızla 3 buçuk milyon Lira neyin bedelidir?

Mansur Yavaş’a verilen 600 bin dolarlık bir senet var. Senedin sahteliği, senedi veren kişinin işlediği bir suç... Bu yargının işidir.

Ancak CHP’nin Ankara Belediye Başkan Adayı bu senedi almış. O zaman Belediye Başkan adayına ve partisine şu soru sorulur: 'Bu 600 bin Dolar (3,5 milyon TL) neyin karşılığıdır?' Avukatlık ücreti değil çünkü ortada avukatlık vekâleti yok! Bağış, kira, satış bedeli, komisyon vb. de değil çünkü ortada makbuz ya da herhangi bir sözleşme de yok.

En önemlisi, yanıt da yok. Eğer yasal bir sözleşme ve hizmet varsa, açıklanır ve olay biter. Açıklanamıyor. Yasal olmayan kazançtan başka akla gelebilecek bir olasılık var mı?

'Neyin karşılığı' sorusu her yurttaşın aklındaki sorudur. Ankaralılar kendilerini yönetmeye talip olan kişiden lafı sözü dolaştırmadan, başkalarının suçunu öne sürüp kendisini unutturmadan yanıt beklemektedirler. Bir namus görevi olarak bu soruyu soruyorum ve yanıt bekliyorum. Sayın Yavaş CHP’nin ve İyi Parti’nin adayı olduğuna göre bu soruyu CHP ve İyi Parti yönetimlerine de soruyorum.

Rüşvetin, yolsuzluğun, yasa dışı kazancın partisi, dostluğu, ahbaplığı olmaz! Senin rantçın kötü, benimki iyi olmaz! Vatan Partisi olarak kim yolsuzluk, rüşvetçilik, rantçılık yaptıysa onun karşısındayız."

ulusal.com.tr

vatan partisi Mansur Yavaş tülin oygür