Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lütfü Türkkan açıklaması: ''Bu şahsın en ağır bedelleri ödemesi için tüm imkanları kullanacağız''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. CHP'ye yüklenen Erdoğan, tezkereye karşı çıkmanın terör örgütünün siyasi uzantısının emrine girmek olduğunu ifade etti. Lütfü Türkkan'a sert tepki gösteren Erdoğan, ''Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil, en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkanları kullanacağız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lütfü Türkkan açıklaması: ''Bu şahsın en ağır bedelleri ödemesi için tüm imkanları kullanacağız''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Salgın yeni dalgalar halinde insanlığı tehdit etmeyi sürdürüyor.

''YÜZ YÜZE EĞİTİM-ÖĞRETİM DEVAM EDECEKTİR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların kapatılıp kapatılmayacağı tartışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu:

- Okullar açık mı kalacak kapanacak mı tartışması artık sona ermelidir. Okullardaki yüz yüze eğitim-öğretim kesinlikle devam edecektir.

''SAĞLIK BAKANLIĞINA 40 BİN YENİ PERSONEL ALACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarına ilişkin bir müjdeyi de paylaştı. Sağlık hizmetlerinde herhangi bir krize izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni sağlık personeli alacaklarını duyurdu.

- Sağlık hizmetlerinde herhangi bir krize asla izin vermeyeceğiz. Vaka, hastaneye yatış, yoğun bakım ve vefat sayıları kontrol edebileceğimiz bir seviyededir.

- İnşallah bunları daha da aşağıya çekeceğiz. Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alacağız.

ELEKTRİK FATURALARINDAKİ TRT PAYI KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında doğal gaz fiyatları ve elektrik faturalarına da değindi.

Konuttaki gazı indirimli verdiklerini vurgulayan Erdoğan, elektrik faturalarından TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldıklarını belirtti:

- Avrupa’da doğal gaz fiyatları kat be kat artarken biz halen konuttaki gazı yüzde 76 indirimle veriyoruz. Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık.

''TEZKEREYE KARŞI ÇIKMAK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ UZANTISININ EMRİNE GİRMEKTİR''

Geçtiğimiz haftalarda Meclis'ten geçen Suriye ve Irak tezkereleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi.

Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarının siyaset ötesi bir konu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye yüklenerek, ''Geçmişte evet dedikleri tezkereye karşı çıkmak, terör örgütünün siyasi uzantısının emrine girmektir.'' dedi.

- Türkiye'nin sınır ötesi harekatları siyaset ötesi bir konudur. Geçmişte evet dedikleri bir tezkere metnine bu defa yabancı asker gibi cehaletin ötesinde ve vatana ihanet gibi zırvalık derecesine varan gerekçelerle saldıranların bir yerlerden işaret aldıkları anlaşılmaktadır.

- Bu tezkereye karşı çıkmak, bitme noktasına gelen terör örgütünün sınır ötesindeki unsurlarına can simidi atmak demektir. Irak ve Suriye tezkerelerine hayır demelerini yalan ve iftiralarla savunanların 'Kandil'i yakıp yıkmak'tan söz etmeleri omurgasızlık örneğidir.

- Geçmişte evet dedikleri tezkereye karşı çıkmak, terör örgütünün siyasi uzantısının emrine girmektir.

''BU ŞAHSIN EN AĞIR BEDELLERİ ÖDEMESİ İÇİN TÜM İMKANLARI KULLANACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Bingöl'de partisinin esnaf ziyareti sırasında, şehit ağabeyine küfreden eski İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a da sert tepki gösterdi.

Türkkan'ın parlamento çatısı altında yerinin olmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil, en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkanları kullanacağız.'' dedi.

- Şehitlik makamının değerini kavrayamamış olmanın ötesinde insanlıktan nasibini almamış. Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yerinin olmaması lazım.

- Bir şehidimizin bacısına küfredilmesi karşısında Genel Başkan'ın buna tahammül etmemesi ve bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Partinin grup başkanvekilliğinden veya genel başkan yardımcılığından ayrılması bu iş için bir çıkış yolu değildir.

- Bu siyasetçi müsveddesinin 'milletvekili' sıfatına ve o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya hakkı yoktur.Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil, en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkanları kullanacağız.

- Kadın STK'lara sesleniyorum: Siz ne iş yapıyorsunuz? Bir şehidimizin yakınına hakaret edildiğinde niye sokağa çıkmıyorsunuz?

AZERBAYCAN'IN ZAFER GÜNÜ

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Zaferi'nin 1. yıl dönümününde olunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

- Karabağ ve Azerbaycan topraklarının haksız, hukuksuz, ahlaksız işgali karşısında 30 yıl boyunca susanlar, dökülen kanın ve trajedilerin baş sorumlusudur.

erdoğan son dakika son dakika haberleri lütfü türkkan Asgari ücret kovid 19 siyaset son dakika erdoğan haberleri son dakika erdoğan ek gösterge