Meral Akşener: ''Asgari ücret net 3 bin lira olsun" | ''14 günlük sokağa çıkma yasağı uygulansın''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2021 yılında asgari ücretin net 3 bin lira olmasını önerdi. Akşener, asgari ücret, prim ödemelerinde işverene maliyetin de artırılmadan bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener'in gündeminde koronavirüsle mücadele de vardı.

Meral Akşener: ''Asgari ücret net 3 bin lira olsun" | ''14 günlük sokağa çıkma yasağı uygulansın''

İyi Parti Genel BAşkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuytu. Akşenir'in gündeminde asgari ücret ve koronavirüs ile mücadele vardı.

Akşener'in konuşmasından öne çıkan satır başları şunlar:

- Brüt asgari ücreti 3000 liraya çıkarıp, asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamını ödeyelim. Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3000 lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3458 lira olmaya devam etsin.

- Asgari ücret için de, bütün hesaplarımızı yaptık: Önerimizin bütçeye maliyeti, 71 milyar lira. Peki bu maliyet, neye karşılık geliyor? 2018 bütçesinde, 73 milyar lira olan faiz harcamasının, 2020 yılında, 144 milyar lira olması bekleniyor. Yani bu maliyet, bu israf ekonomisinin neden olduğu, faiz harcamasındaki artış kadar. Yani bu maliyet, devletin, önümüzdeki dönemdeki faiz harcamaları için, bakın borç için değil, borcun faizi için ayırdığı bütçenin, yüzde 40’ı bile değil. Yani, biz doğru bir borçlanma stratejisi izlersek, bu kaynağı, sadece faiz harcamalarından yapacağımız tasarrufla bile çıkarabiliriz.

- Salgın sürecini kötü yönettiğinizi, tedbirlerde geç kaldığınızı, artık herkes biliyor. Derhal 14 günlük sokağa çıkma yasağını uygulayın. Bunu yaparken de vatandaşımızın mağduriyetini önleyecek önlemleri eksiksiz alın. Zararın neresinden dönersek kardır. Zaman, Türk Milleti’nin sağlığını, canını koruma zamanı, siyasi rant kovalama zamanı değil.

ulusal.com.tr

iyi parti grup toplantısı